Denne retten er utrolig god. Første gang jeg fikk den servert var hos min venninne Svetlana. Den er lett å lage og passer utmerket som en liten lunsj- eller kveldsrett hvis man får besøk. Den passer også utmerket som forrett eller til et koldtbord. Utrolig god og dekorativ.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4-6 | 20 min. | Enkel |
Ingredienser:
1 pakke | Hvetetorillas (små, myke) |
1 dl | Rømme |
1 pk | Philadelphia (200 g) |
1 | Agurk (raspet) |
1 bunt | Persille (hakket) |
1 bx | Tunfisk (i vann eller olje) |
4 – 6 skiver | Røket laks |
Cherrytomater (valgfritt) |

Slik gjør du:
1 Rasp ca ¾ av agurken – Ha det i et dørslag, og – La vannet renne av Du kan godt la dette stå noen timer hvis du vil – Hakk persillen – Renn av tunfisken – Klem godt ut overflødig agurkvann |
2 Monter kaken: – Legg en myk tortilla på et (kake)fat – Fordel utover 1-2 ss rømme – Strø over agurk og persille – Legg på en ny tortilla, – Smør denne med Philadelphia – Fordel omtrent en tredel av tunfisken over – Strø over agurk og persille – Legg på en ny tortilla, – Fordel utover 1-2 ss rømme – Strø over agurk og persille – Legg på en ny tortilla, – Smør denne med Philadelphia – Fordel omtrent en tredel av tunfisken over – Strø over agurk og persille – Fortsett slik til du har bare en tortilla igjen – Legg på den siste tortillaen, – Dekk hele kaken (topp og sider) med resten av Philadelphiaen – Sett kaken i kjøleskapet, så den får satt seg La den stå minst i 2 timer, gjerne natten over |
3 Pynt kaken rett servering med røkt laks, agurk, hakket persille og eventuelt cherry-tomater |
4 Settes frem hel, eller skjæres i passe trekanter ved servering |

