Tranebærkake! NAM – deilig sjokoladebunn med nøtter, fylt med tarnebærkrem. Kan man egentlig ha det bedre?

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 1 liten kake | 60 min. | Enkel |
Ingredienser:
Kaken:
| 100 g | Smør |
| 60 g | Sukker |
| 2 | Egg |
| 125 g | Hvetemel |
| 100 g | Hasselnøtter (malte) |
| 1 ts | Bakepulver |
| 1 ts | Vaniljesukker |
| 2 ss | Kakao |
| 3 ss | Melk |
Fyll:
| 100 g | Tranebær |
| 50 g | Sukker |
| ½ dl | Vann (kan bruke utblandet gløgg) |
| 2 dl | Fløte |
Slik gjør du:
| 1 Begynn med Tranebærene: – Rens bærene, og – Ha bær, vann og sukker i en kasserolle – Kokes i 4-5 min. – Avkjøles |
| 2 Sett ovnen på 170 grader, og – Smør en liten springform (18 cm) |
| 3 Lag kaken Visp smør og sukker hvitt og luftig – Tilsett de øvrige ingrediensene, og – Rør sammen til en deig – Helles i rund form, og – Stekes midt i ovnen , – I ca. 40 min. – Avkjøl kaken |
| 4 lag fyllet: – Pisk fløten til krem – Del den i 2 – Bland inn Tranbærene i den ene halvdelen |
| 5 Montering; – Del kaken i 2, – Legg bunnen på et kakefat – Smør på Tranbærkremen – Legg den andre bunnen over, og – bre utover resten av kremen |

