Tranebærkake

Tranebærkake! NAM – deilig sjokoladebunn med nøtter, fylt med tarnebærkrem. Kan man egentlig ha det bedre?

Tranebærkake Ingredienser: Kaken: 100 g Smør 60 g Sukker 2 Egg 125 g Hvetemel 100 g Hasselnøtter (malte) 1 ts Bakepulver 1 ts Vaniljesukker 2 ss Kakao 3 ss Melk Fyll: 100 g Tranebær 50 g Sukker ½ dl Vann (kan bruke utblandet gløgg) 2 dl Fløte
Tranebærkake: Mørksjokoldebunn med hasselnøtter, fylt med tranebærkrem, NAM!

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
1 liten kake   60 min.   Enkel

Ingredienser:

Kaken:

100 g Smør
60 g Sukker
2 Egg
125 g Hvetemel
100 g Hasselnøtter (malte)
1 ts Bakepulver
1 ts Vaniljesukker
2 ss Kakao
3 ss Melk

Fyll:

100 g Tranebær
50 g Sukker
½ dl Vann (kan bruke utblandet gløgg)
2 dl Fløte

Slik gjør du:

1 Begynn med Tranebærene: –
Rens bærene, og
– Ha bær, vann og sukker i en kasserolle
– Kokes i 4-5 min.
– Avkjøles
2 Sett ovnen på 170 grader, og
– Smør en liten springform (18 cm)
3 Lag kaken Visp smør og sukker hvitt og luftig
– Tilsett de øvrige ingrediensene, og
– Rør sammen til en deig
– Helles i rund form, og
– Stekes midt i ovnen ,
– I ca. 40 min.
– Avkjøl kaken
4 lag fyllet:
– Pisk fløten til krem
– Del den i 2
– Bland inn Tranbærene i den ene halvdelen
5 Montering;
– Del kaken i 2,
– Legg bunnen på et kakefat
– Smør på Tranbærkremen
– Legg den andre bunnen over, og
– bre utover resten av kremen
Tranebærkake Ingredienser: Kaken: 100 g Smør 60 g Sukker 2 Egg 125 g Hvetemel 100 g Hasselnøtter (malte) 1 ts Bakepulver 1 ts Vaniljesukker 2 ss Kakao 3 ss Melk Fyll: 100 g Tranebær 50 g Sukker ½ dl Vann (kan bruke utblandet gløgg) 2 dl Fløte
Tranebærkake: Mørksjokoldebunn med hasselnøtter, fylt med tranebærkrem, NAM!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s