Salat med egg og tunfisk

Når man er så heldig å kjenne noen som har egne høner, og man får et dusin egg i gave, da blir det tunfisksalat med egg til middag. Det er en skikkelig god salat, som godt kan spises til middag eller lunsj eller den kan serveres som en forrett når man har gjester. I denne salaten har jeg brukt miniegg fra Therese sine dverghøns – men man kan selvfølgelig bruke helt vanlige egg.

Tunfisk salat med egg fra dverghøns Ingredienser: 6 Egg (hardkokte) Salat blader ½ Rollosalat Cherrytomater (delt i 2) ½ Agurk (skivet) 80 g Oliven (svarte) 1 bx Tunfisk i vann (eller olje) Dressing (Valgfritt): 2 ss Olje (oliven) 1 ss Sitronsaft ¼ - ½ ts Salt
Tunfisksalat med miniegg fra Therese sine dverghøns

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
415 minEnkel

Ingredienser:

6 Egg (hardkokte)
 Salat blader
½Rollosalat
 Cherrytomater (delt i 2)
½Agurk (skivet)
80 gOliven (svarte)
1 bxTunfisk i vann (eller olje)

Dressing (Valgfritt):

2 ssOlje (oliven)
1 ssSitronsaft
¼ – ½ tsSalt
Tunfisksalat med egg fra minihøner Ingredienser: 6 Egg (hardkokte) Salat blader ½ Rollosalat Cherrytomater (delt i 2) ½ Agurk (skivet) 80 g Oliven (svarte) 1 bx Tunfisk i vann (eller olje) Dressing (Valgfritt): 2 ss Olje (oliven) 1 ss Sitronsaft ¼ - ½ ts Salt

Slik gjør du:

1 Kok eggene harde (ca. 10 min.)
– Skrell dem og del dem i 2 eller 4
2 Vask grønnsakene
– Renn av fisken og oliven
– Skjær rollosalaten i mindre biter
– Del cherrytomatene i 2, og
– Skjær agurken i tynne skiver
3 Legg noen salatblader i bunnen av fatet
– Legg på rollosalaten
– Fordel agurk og tomat utover salaten
– Fordel eggene utover salaten
– Fordel mindre biter av tunfisken over salaten og – Pynt med oliven
4 Rør sammen olje, eddik og salt, og
– Hell det over salaten som en dressing (rett før servering)
NB! Du kan godt bruke en rømmebasert dressing isteden
5 Serveres med brød og eventuelt smør
Tunfisk salat med egg fra minihøner Ingredienser: 6 Egg (hardkokte) Salat blader ½ Rollosalat Cherrytomater (delt i 2) ½ Agurk (skivet) 80 g Oliven (svarte) 1 bx Tunfisk i vann (eller olje) Dressing (Valgfritt): 2 ss Olje (oliven) 1 ss Sitronsaft ¼ - ½ ts Salt