Nå har jeg bakt Tyske skiver etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (side 101). Jeg baker dem ikke som småkaker akkurat, men ganske store, kanskje åtte, ti cm i diameter. Da blir det skikkelig tyske skiver.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| Ca. 50 | 60 min. (2 dager) | Enkel |

Ingredienser:
| 250 g | Smør |
| 225 g | Sukker |
| 1 | Egg |
| 425 g | Hvetemel |
| 125 g | Potetmel |
| 1 ts | Bakepulver |
| 1 ts | Vaniljesukker |
Slik gjør du:
| 1 Rør smør og sukker hvitt, – Rør inn egget – Tilsett hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, og – Arbeide deigen godt sammen (gjerne for hånd) |
| 2 Rull deigen til ei tykk pølse – Dekk den med plast, og – Sett den i kjøleskapet gjerne til neste dag |
| 3 Sett stekeovnen på 180 grader, og – Legg bakepapir på to stekeplater |
| 4 Skjær deigen i ½ cm tykke skiver, og – Legg dem på stekeplatene (Det går lettere når deigen er kald) |
| 5 Stekes i 8-10 min. |
| 6 Avkjøles på rist |


Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (med tillatelse fra Baker Brun)
