Tyske skiver etter oppskrift fra Baker Brun

Nå har jeg bakt Tyske skiver etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (side 101). Jeg baker dem ikke som småkaker akkurat, men ganske store, kanskje åtte, ti cm i diameter. Da blir det skikkelig tyske skiver.

Tyske skiver etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, s. 101» (gjengitt med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser: 250 g Smør 225 g Sukker 1 Egg 425 g Hvetemel 125 g Potetmel 1 ts Bakepulver 1 ts Vaniljesukker
PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca. 5060 min. (2 dager)Enkel
Tyske skiver etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, s. 101» (gjengitt med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser: 250 g Smør 225 g Sukker 1 Egg 425 g Hvetemel 125 g Potetmel 1 ts Bakepulver 1 ts Vaniljesukker

Ingredienser:

250 gSmør
225 gSukker
1Egg
425 gHvetemel
125 gPotetmel
1 tsBakepulver
1 tsVaniljesukker

Slik gjør du:

1 Rør smør og sukker hvitt,
– Rør inn egget
– Tilsett hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, og
– Arbeide deigen godt sammen
(gjerne for hånd)
2 Rull deigen til ei tykk pølse
– Dekk den med plast, og
– Sett den i kjøleskapet gjerne til neste dag
3 Sett stekeovnen på 180 grader, og
– Legg bakepapir på to stekeplater
4 Skjær deigen i ½ cm tykke skiver, og
– Legg dem på stekeplatene
(Det går lettere når deigen er kald)
5 Stekes i 8-10 min.
6 Avkjøles på rist
Tyske skiver etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, s. 101» (gjengitt med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser: 250 g Smør 225 g Sukker 1 Egg 425 g Hvetemel 125 g Potetmel 1 ts Bakepulver 1 ts Vaniljesukker

Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst.

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (med tillatelse fra Baker Brun)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s