Baker Brun sine Suksessmakroner er kjempegode og anbefales virkelig. Oppskriften står på side 65 i Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst“.

Suksessmakroner etter oppskrift fra Baker Brun:
Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 kake | 3 timer | Vanskelig |
Ingredienser:
Topping:
200 g | Kokesjokolade |
15 | Muffinsformer |
Suksesskrem:
1 dl | Kremfløte |
125 g | Sukker |
4 | Eggeplommer |
1 | Vaniljestang (2 ts vaniljesukker) |
150 g | Smør (ekte) |
Mandelbunn:
500 g | Mandler |
500 g | Sukker |
7 | Eggehviter |
Slik gjør du:
1 Toppingen: – Smelt sjokoladen over vannbad – Smør muffinsformene sjokoladen (2 ganger) Sjokoladen blir blankest hvis du bruker silikonformer, men vanlige former av papir går også bra – Avkjøl i kjøleskap |

2 Suksesskrem: – Ha fløte, egg, vaniljesukker og sukker i en kasserolle – Varm opp på middelsvarme – Rør godt helt til du får en tykk konsistens (ca 5-10 min.) – Avkjøl litt og rør inn smøret – Sett kremen til avkjøling til den stivner |

3 Mandelbunn: – Sett stekeovnen på 170 grader – Mal mandler – Rør dem sammen med halvparten av sukkeret – Rør inn eggehviten med resten av sukkeret – Tilsett eggehviten litt etter litt til mandlene – Massen skal være bløt men ikke for flytende – Fyll en sprøytepose med 0,5-1 cm åpning – Legg bakepapir på et stekebrett – Sprøyt ut pletter som er ca 3 cm i diameter (eller så stor som toppen av formen) – Stekes midt i ovnen, i ca. 10 min. til de er gylden – Avkjøles på rist |

4 Montering: – Fyll de avkjølte sjokoladeformene med den avkjølte suksesskremen – Legg på mandelbunn – Sett i kjøleskap i en time – Løs den forsiktig fra formen og server |


Jeg må ha gjort noe feil når jeg laget mandelbunnene, for mine ville ikke holde formen – de bare fløt ut under stekingen. Det gjorde strengt tatt ikke så mye, for jeg stakk bare ut nye bunner da de var avkjølt. Grunnen til at de fløt ut kan være strekpunktet: «- Rør inn eggehviten med resten av sukkeret», Her rørte jeg bare sammen eggehvite og sukker, neste gang jeg baker disse makronene tror jeg at jeg skal forsøke å piske eggehviter og sukker til marengs først. – Da blir deigen stivere og antagelig vil den holde formen bedre. – Men det får bli neste gang. Denne gangen er jeg stort sett fornøyd med resultatet!
Så tusen takk Baker Brun for nok en fantastisk oppskrift!

Oppskriftene er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun