Trenger du inspirasjon til lett og enkelt måltid, kan du lage denne friske salaten med reker. Vårgrønn avokado, fargerike cherrytomater, crispy isbergsalat blandet sammen med reker og pinjekjerner, blir til en frisk og delikat salat.

Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
2 | 30 min | Enkel |
Ingredienser:
200 g | Rensede store reker |
Halv | Isbergsalat |
1 | Stor moden avokado |
Halv | Sitron (presset saft) |
15 | Cherrytomater (gjerne i forskjellige farger) |
50 g | Pinjekjerner (ristet eller naurell) |
2 ss | Olivienolje (gjerne med tilsatt krydder) |
1 ts | Salt |
1 ts | Svart pepper |
Tips! Du kan bytte ut olivenoljen med 2 ss Thousand island-dressing
Slik gjør du:
1. Pill rekene |
2. Kutt isbergsalaten i terninger eller strimler |
3. Skrell og kutt avokado i terninger |
4. Drypp sitronsaft på avokado, slik at den skal beholde fargen |
5. Del cherrytomatene i to |
6. Bland sammen kuttet salat, avokado, reker og cherrytomater |
7. Press sitronsaft over salaten, bland med olivenolje, strø over salt, pepper og pinjekjerner |
8. Server salaten med god brød |

Tips! For å gjøre isbergsalaten sprøere, kan du legge den i iskald vann i noen minutter.
Fra Svetlanas krok