Veganske vafler

Hva gjør man når man har lovet å steke vafler, og så viser det seg at det er en veganer blant de som kommer på besøk ? da blir det en vaffelrøre uten melk og egg. Det blir bare hvetemel igjen da, og det går ikke. Jeg fant denne oppskriften hos veganmisjonen @veganmisjonen. Ikke trodde jeg at de skulle havne på bloggen – men siden vaflene ble overraskede gode, legger jeg like godt ut oppskrift på veganske vafler. Det er ikke helt den samme som Veganmisjonen, men hvis du vil se originaloppskriften – trykk HER.

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3-530 minEnkel

Ingredienser:

4 dlHavremelk
1 ssEplesidereddik
¾ dlOlje (raps eller annen nøytral)
1 ½ tsBakepulver
Ca 3 dlHvetemel (1½ dl hvete- og 1½ dl havremel)
1 ssSukker (valgfritt)

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 3-5 30 min Enkel Ingredienser: 4 dl Havremelk 1 ss Eplesidereddik ¾ dl Olje (raps eller annen nøytral) 1 ½ ts Bakepulver Ca 3 dl Hvetemel (1½ dl hvete- og 1½ dl havremel) Olje til steking https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Visp sammen melk og eddik, og
– La det stå i ca 5 min. for å tykne
2 Bland inn resten av ingrediensene til en glatt røre
– La den hvile i minst 5 min. gjerne lengre
Tilsett med mel om nødvendig den skal bli ganske tykk
3 Stek vaflene på vanlig måte
Men smør jernet godt
 4 Legg de ferdig stekte vaflene på en rist
Da blir de enda sprøere
5 Legg vaflene på et serveringsfat når de skal serveres
Serves nystekte,
– Gjerne sammen med syltetøy

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 3-5 30 min Enkel Ingredienser: 4 dl Havremelk 1 ss Eplesidereddik ¾ dl Olje (raps eller annen nøytral) 1 ½ ts Bakepulver Ca 3 dl Hvetemel (1½ dl hvete- og 1½ dl havremel) Olje til steking https://heidisboble.no/ @heidisboble