Veggieburger av bulgur, bønner og valnøtter

Veggieburger av bønner og valnøtter er et flott alternativ til hamburger. Den er saftig og god, og ikke minst enkel å lage. Burgeren skal hvile minst en time i kjøleskap før den legges på grillen. Dette betyr at den kan lages god tid før man skal severe den.

Veggieburger av bulgur, bønner og valnøtter Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 4 15 min (+ 1 time i kjøleskap) Enkel Ingredienser: 2 ss Olje (oliven) 1 Løk (liten) 1 ½ dl Bulgur 3 dl Vann 1 bx Pinto bønner (skylt) 1 ½ ss Soyasaus 2 dl Valnøtter 2 ss Koriander (hakket) ½ ts Kummen Chiliflak, salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 15 min (+ 1 time i kjøleskap)Enkel

Ingredienser:

1 ½ dl Bulgur
3 dlVann
2 ssOlje (oliven)
1Løk (liten)
1 bxPinto bønner (skylt)
1 ½ ssSoyasaus
2 dlValnøtter
2 ssKoriander (hakket)
½ tsKummen
 Chiliflak, salt og pepper

Slik gjør du:

1 Ha bulgur og vann i en kasserolle
– Kok opp og
– Legg på lokk,
– Slå ned varmen til middels og
– La småkoke til alt vann er borte
Ca 15 min.
2 Rens løken, og
– Skjær den i små biter
– Varm oljen i en stekepanne middels varme
– Ha i løken og –
La den surre til den blir myk og blank
3 Ha bulgur og løk i en foodprosessor
– Tilsett resten av ingrediensene
– Kjør til alt er most sammen
– Smak til med salt og pepper og eventuelt chiliflak
4 Form til 4 burgere
– Dekk dem med plast, og
– La dem ligge en time i kjøleskapet
5 Pensle burgerne med olje
– Legges på varm grill og
– Grilles i ca 4 min. på hver side
6 Serveres i burgerbrød,
gjerne sammen med chilimajones, salat og tomat eller en Grillet maissalat

Anbefalt tilbehør:

Veggieburger av bulgur, bønner og valnøtter Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 4 15 min (+ 1 time i kjøleskap) Enkel Ingredienser: 2 ss Olje (oliven) 1 Løk (liten) 1 ½ dl Bulgur 3 dl Vann 1 bx Pinto bønner (skylt) 1 ½ ss Soyasaus 2 dl Valnøtter 2 ss Koriander (hakket) ½ ts Kummen Chiliflak, salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble