Nå er det snart 17-mai, og det er på tide å begynne å tenke på hva man skal servere til kaffen. I år laget en marsipankake med det norske flagget. Jeg bruker alltid min farmors oppskrift på bløtkakebunn. Den er enkel å lage og blir like vellykket hver eneste gang. Du kan fylle den med hva du vil, men denne gangen laget jeg syltetøy av skogsbær som jeg blandet med krem, for jeg ønsket en rosa/rød farge på kremen i midten.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 1 kakebunn | Enkel/middels |

Ingredienser:
| 2 | Egg |
| 180 g | Sukker |
| 125 g | Hvetemel |
| 1 ½ ts | Bakepulver |
| 2 ts | Vaniljesukker |
| 1 dl | Vann (kokende) |

Fyll:
| 3 dl | Fløte |
| Sukker | |
| 4 ss | Syltetøy |
| 2 | Bananer |
| Melk til dynking | |
| Marsipan, konditorfarger |


Slik gjør du:
| 1. Pisk egg og sukker til eggedosis |
| 2. Tilsett kokende vann og pisk til det blir kaldt |
| 3. Vend inn mel, vaniljesukker og bakepulver Bruk slikkepott (ikke slå ut lufta som er rørt inn) |
| 4. Ha i smurt form 20/22 cm |
| 5. Stekes ved 175 grader i ca 30 minutter |
| 6. Avkjøl kakebunnen på rist |
| Montering: |
| 7. Del kakebunnen i 2 eller 3 |
| 8. Pisk kremen – Tilsett sukker ved behov |
| 9. Dynk bunnen godt med melk |
| – Rør sammen syltetøy og litt krem |
| – Spre kremen utover bunnen |
| – Skjær opp banan og legg på |
| – Legg på litt mer krem |
| 10. Dynk det øverste laget og – Legg det på |
| 11. Dynk og – Fordel resten av kremen over, og rundt på sidene |
| 12. Farg marsipanen – Kjevle den røde marsipanen tynt – Legg på rødt marsipanlokk – Kjevle den hvite marsipanen tynt – Skjær ut et kors – Legg på korset – Kjevle den blå marsipanen tynt – Skjær ut et kors, NB! smalere enn det hvite – Legg korset over det blå – Hvis du ikke har vært helt heldig nederst, kan du legge ei 17-maisløyfte langs kanten. |


Tips! Du kan fylle kaka med det du har mest lyst på, f.eks passer jordbær og blåbær sammen med hvit krem fint til 17-mai.
