“Fuglefryd” og en krans av peanøtter

I dag satt jeg og bladde i Fuglefryd av Anne Havåg Holter-Hovind. Det er ei fantastisk bok om fugler og hvordan du kan få flere fugler i hagen. Jeg er litt usikker på om jeg ønsker meg flere fugler i hagen hjemme, men på hytta har vi et yrende liv med fugler og ikke minst ekorn. Det er så koselig å våkne til fuglesangen, og se på fuglene når de flakser så glad av sted fra fuglemater til fuglemater.

Ulike type meis i trærne på hytta
Fugler + fuglemat = Fuglefryd på hytta

Altså, jeg satt og bladde i boka, og så at hun hadde laget fuglemat av peanøtter med skall. Det så jo både godt og dekorativt ut så jeg kommanderte Odd til å bli med på butikken for å kjøpe peanøtter. Vel hjemme, utstyrte jeg han med ei spiss nål og en lang tråd – og så var det bare å tre på peanøtter så lang tråden var, og knyte sammen på toppen. Og vips, så ble det en flott krans av peanøtter til å henge ut til fuglene. Det ble ganske så dekorativt!

Dekorativ peanøttkrans etter oppskrift fra Fuglefryd av Anne H. Holter-Hovind
Krans laget av peanøtter, ferdig og opphengt i trærne på hytta

Ja, så kan man jo spørre hva jeg gjorde, mens mannen jobbet.  Jeg hadde jo den viktigste jobben av alle: Jeg prøvesmakte nøttene! Ja, og så hadde jeg selvfølgelig overoppsynet og la meg borti der jeg kunne.  – og flott ble det. Nå får vi bare håpe at fuglene blir like begeistret for peanøttene som vi er!

Peanøttkrans etter oppskrift fra Fuglefryd av Anne H. Holter-Hovind
Fuglefryd hvordan skape kvitrende hager og balkonger av Anne Havåg Holter-Hovind utgitt i 2015 på Front forlag

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s