I dag ,15 mars 2019, er det den internasjonale søvndagen, hvor det settes søkelys på viktigheten av søvn. Selv er jeg veldig glad i å sove, så jeg synes det er på sin plass å ha en egen dag hvor jeg bare kan sove! Dette burde jo ha vært en helligdag, hvor vi alle har fri, sove lenge, gå hele dagen i nattdrakt og legge oss tidlig! Altså en utmerket dag for pyjamasfest og overnattingsbesøk! For å sette en ekstra spiss på dagen har jeg i år bakt sjokolademuffins. Mørke sjokolademuffins – som natten , med sjokoladetopping og strø! Namm

Siden jeg bare elsker Harry Potter, og har lest hele serien (flere ganger), og til ære for dagen, har jeg tenkt å sprinkle mine muffins med to dråper søvneliksir, slik Hermine gjorde,i den andre Harry Potter boka. Hun drysset søvneliksir over to sjokoladekaker. For spesielt interessert kan jeg fortelle at jeg har funnet en oppskrift på søvneliksir (hvis du trykker her skal du komme dit). Har ikke prøvd den enda – så jeg kan ikke gå god for den, men vil gjerne vite hvordan det går, hvis du prøver!

I’ve got it all worked out, I’ve filled these with a simple Sleeping Draught. Simple but powerful.(Hermione i Harry Potter and The Chamber of Secrets av J.K. Rowling).
Sjokolademuffins
| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad: |
| 12 | 25 | Enkel |
Ingredienser
| 1½ dl | Sukker |
| 100 g | Smør /margarin (smeltet) |
| 2 | Egg |
| 2½ dl | Hvetemel |
| 1 ts | Bakepulver |
| 1 ts | Vaniljesukker |
| 1 ss | Kakaopulver |
| 1 dl | Melk |
Topping:
| 100 g | Smør |
| 200 g | Melis |
| 2 ss | Vann (kokende) |
| 25 g | Kakaopulver |
| 2 ts | Vaniljeekstrakt |
| 2 dråper | Søvneliksir (valgfritt) |

Slik gjør du:
| Sett stekeovnen på 200°C |
| Ha sukkeret i en bolle, hell over smeltet smør, røres noen min |
| Tilsett et egg om gangen og pisk kraftig mellom hvert egg |
| Ha i resten av ingrediensene |
| Deigen fordeles i 12 muffinsformer |
| Stekes i ca, 15 min. |
| Avkjøles på rist |
| Lag toppingen: |
| Rør smøret mykt |
| Sikt i melisen, og |
| Rør til toppingen blir glatt og kremete |
| I en liten kopp: Rør sammen kakaopulver og kokende vann til det blir en seig masse |
| Bland det inn i toppingen |
| Tilsett vaniljeekstrakt |
| Pisk til blandingen blir myk og luftig |

Denne toppingen er fast og fin, den er lett å jobbe med, og holder fasongen. Ulempen er at den smaker litt smør.

One Comment Add yours