Cupcakes med kakestrø for å feire Heidisboble 1 år!

HURRA, BLOGGEN FYLLER 1 ÅR!

Cupcakes med kakestrø (til heidisboble 1 år) Ingredienser: 150 g Smør (romtemperert) 1 dl Olje (nøytral) 5 dl Sukker 3 Egg (romtemperert) 2 Eggeplommer (romtemperert) 1 ss Vaniljeekstrakt (eller -sukker) 2 ½ ts Bakepulver 7 ½ dl Hvetemel 2 ½ dl Kefir (romtemperert) Topping og pynt: 100 g Smør 250 g Philadelphiaost (eller Mascarpone 1 ss Vaniljesukker 500 g Melis Kakestrø Lys og ballonger
Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på Cupcakes med kakestrø – trykk HER

Det er het ufattelig å tenke på at i dag er det 1 år siden jeg skrev og postet det aller første blogginnlegget Heidisboble.no. Det het Hei! og var bare en liten introduksjon og et lite forsiktg HEI. Dagen etter kom den aller første oppskriften på bloggen – det var oppskriften på prinsessekake, som jeg da ønsket meg som kake til morsdagen. Etter det har jeg postet ett innlegg hverdag, frem til nå. Det betyr vel at det nå skal være 365 innlegg på bloggen så langt.

Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på Cupcakes med kakestrø – trykk HER

Prinsessekake Ingredienser bunn: 2 Egg 180 g Sukker 125 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 1 dl Kokende vann Pynt og fyll: Vaniljekrem (for oppskrift trykk her) Bringebærsyltetøy 1 dl Kremfløte 500 g Marsipan Melis Marispanrose
Prinsessekake

For å si det sånn, dette første året har godt veldig fort. Det føles som det ikke er mer enn ett par måneder siden jeg påbegynte bloggen. – Samtidig har det skjedd utrolig mye. Bloggen har utviklet seg veldig. Ja, egentlig har den blitt noe helt annet, enn hva jeg trodde den skulle bli. Planen var å blogge om meg, og min verden, krydret med litt mat, drikke, bøker mm. Det var jo derfor jeg gav den navnet heidisboble. Men nå har den utviklet seg mer til å bli en mat- og bokblogg, heller en en “Heidis liv og tanker” -blogg. OG når jeg tenker etter, er det egentlig helt ok. I dag føles det som det var den helt riktige veien for bloggen. Men når det er sagt, må jeg poengtere at bloggen fremdeles er under utvikling, og hvor den vil ende? Ja, vi får vi vente å se.

Nå hadde jeg en oppsummering av bloggen for 2019 på første nyttårs dag, så da er det bare dumt å lage en ny en idag. (for dere som vil lese oppsummeringen – TRYKK HER). Det er bare en ting jeg har lyst å trekke frem, og det er utfordringen for 2019, som var å bake igjennom alle oppskriftene i Baker Brun sin Bakebok fra 2018 («Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst»). Det var en utrolig artig utfordring! Jeg klarte utfordringen med nød og neppe. I 2020 vil jeg likevel ikke gå får en slik utfordring, selv om jeg har fått tilbud om å benytte kokebøker å gjøre det samme. Jeg koste meg skikkelig de første månedene med utfordringen, men i de siste, ble det litt vel mye stress for å rekke utfordringen. Så det blir ingen ny kokebokutfordring i 2020, men jeg ser ikke bort i fra at det kan bli siden en gang, for som sagt, det var skikkelig gøy.

Hvis du ønsker å se alle oppskriftene fra utfordingen 2019: Baker Brun (2018) «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst».,- Trykk HER

Så i dag vil jeg heller si litt om tankene for bloggen fremover. For det første, synes jeg det er helt topp at bloggen har utviklet slik den har gjort, og ser ingen grunn til å endre den så mye i året som kommer. Den skal heller få litt ro til å endre seg som den ha lyst til. Men jeg tenkte at jeg kanskje skulle legge litt føringer på den, så får vi se hvordan den blir. For det er jo ting jeg har lyst til å fortsette å blogge om, nye ting jeg har lyst til å inkorporere i bloggen. Samtidig som jeg gjerne vil at bloggen skal få utvikle seg litt naturlig. Derfor tenkte jeg at i dag, på 1-årsdagen til bloggen skal jeg sette opp tanker, som jeg har for bloggen. Så får vi seg, hvordan det passer inn.

Ideen fikk jeg av min datter: Forleden dag laget hun seg et bingobrett for sine mål for 2020, og jeg synes det er en utrolig god idee. Da er jo tanken at man ikke trenger å fylle ut hele brettet for å få en bingo – men en rekke er nok, for å rope bingo. Dermed kan jeg sette opp ideene, og går for en bingorekke (eller to), på langs, på tvers eller diagonalt. Når jeg nå skal sette opp brettet, tar jeg utgangspunkt i målene for 2020, deler dem litt opp, og sprer dem utover bingobrettet:

Utforske det Australske kjøkkenet20 kjøttfrie-
retter
25 brød og annent bakverk med gjær
25 bok-
omtaler
20 kjøttfrie-
retter
25 bok-
omtaler
25 brød og annet bakverk med gjær20 kjøttfrie-
retter

I tillegg har jeg lenge hatt lyst til å utforske mat fra andre land, enn de jeg kjenner aller best til. Så i 2020 har jeg lyst til å utforske det det Eritreiske kjøkkenet, i tillegg til det Australske. Det lille jeg har smakt av Eritreisk mat har vært god og det virker for meg som et veldig spennende kjøkken. I fjor hadde jeg lyst til å skrive litt “matkritikker”, fra restauranter som vi besøker. Jeg kom liksom aldri i gang, og det hele har derfor løpt litt ut i sanden. Derfor tenker jeg å skrive det inn på bingoarket. Så får vi se om det kan bli noe jeg gjør i 2020. Jeg legger derfor inn 5 “matkritikker”, men jeg gjør det 2 ganger (for da må jeg begynne for å klare å få en bingo-rekke). I tillegg har jeg lyst til å bli flinkere til å markere “matdager” – slik som for eksempel “varm sjokoldedagen” og andre spesielle dager som for eksempel “søvndagen“. Jeg markerte noen i fjor, men kan absolutt bli bedre. Jeg sett at det er en utfordring som heter verden rundt på 80 bøker. Det blir litt heftig for meg, men verden rundt på 20 bøker høres ut som en passe utfordring – for da må jeg lese bøker med forfattere fra 20 ulike land. Det blir kanskje litt heftig, men vi skriver det inn. Da er det to ruter igjen, og dem har jeg lyst til å fylle ut med reisebeskrivelser. Da blir BINGO-arket mitt slik:

Utforske det Australske kjøkkenet5 “mat-
kritikker”
10 reise-
beskrivelser
25 brød og annet bakverk med gjær
Markere 10 “matdager”20 kjøttfrie-
retter
5 “mat-
kritikker”
10 reise-
beskrivelser
20 kjøttfrie-
retter
25 bok-
omtaler
Utforske det Eritreiske kjøkkenetMarkere 10 “spesielle dager”
25 bok-
omtaler
25 brød og annet bakverk med gjær20 kjøttfrie-
retter
Verden rundt på 20 bøker

Nå gleder jeg meg skikkelig til å fortsett med bloggen – og er spendt på hvordan den vil utvikle seg det neste året! Håper du også gjør det!

Tusen takk for at du følger bloggen, og håper du vil fortsette med det i det neste året også.

Cupcakes med kakestrø

Det å ha kakestrø inni cupcakesene, er en morsom detalj, men det går helt fint å lage disse gode cupcakesene uten.

Cupcakes med kakestrø (til heidisboble 1 år) Ingredienser: 150 g Smør (romtemperert) 1 dl Olje (nøytral) 5 dl Sukker 3 Egg (romtemperert) 2 Eggeplommer (romtemperert) 1 ss Vaniljeekstrakt (eller -sukker) 2 ½ ts Bakepulver 7 ½ dl Hvetemel 2 ½ dl Kefir (romtemperert) Topping og pynt: 100 g Smør 250 g Philadelphiaost (eller Mascarpone 1 ss Vaniljesukker 500 g Melis Kakestrø Lys og ballonger

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
24 – 30 40 min.Enkel
Cupcakes med kakestrø (til heidisboble 1 år) Ingredienser: 150 g Smør (romtemperert) 1 dl Olje (nøytral) 5 dl Sukker 3 Egg (romtemperert) 2 Eggeplommer (romtemperert) 1 ss Vaniljeekstrakt (eller -sukker) 2 ½ ts Bakepulver 7 ½ dl Hvetemel 2 ½ dl Kefir (romtemperert) Topping og pynt: 100 g Smør 250 g Philadelphiaost (eller Mascarpone 1 ss Vaniljesukker 500 g Melis Kakestrø Lys og ballonger

Ingredienser:

150 gSmør (romtemperert)
1 dlOlje (nøytral)
5 dlSukker
3Egg (romtemperert)
2Eggeplommer (romtemperert)
1 ssVaniljeekstrakt (eller -sukker)
2 ½ tsBakepulver
7 ½ dlHvetemel
2 ½ dlKefir (romtemperert)

Topping og pynt:

100 gSmør
250 gPhiladelphiaost (eller Mascarpone
1 ssVaniljesukker
500 gMelis
 Kakestrø
 Lys og ballonger

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 175 grader, og
– Finn frem muffinsformer
2 Rør sammen sukker og smør,
– Til det blir en myk masse
– Tilsett oljen og
– Pisk til blandingen er luftig
3 Sikt sammen hvetemel og bakepulver
– Tilsett hvetemel og melk litt om gangen
– Rør inn noen ss med kakestrø
4 Fyll muffinsformer ca ¾ opp med røra
5 Stek i ca. 15-20 min,  
(Stikk gjerne med en pinne i midten, for å se om de er ferdig – da skal pinnen komme ut med noen fuktige biter på seg) NB ikke stek en for lenge for da vil de bli tørre
6 Avkjøles på rist
7 Lag frostingen:
– Ha osten og smøret i en bolle, og
– Visp til det er mykt og kremete
– Tilsett vanilje sukker
– Bland godt
– Tilsett melisen gradvis, mens du visper
– Fortsett til alt er blandet
– Smak eventuelt til med mer vaniljesukker
8 Sprøyt frostingen på helt avkjølte cupcakes, og
– Pynt med for eksempel kakestrø, lys og ballonger
Cupcakes med kakestrø (til heidisboble 1 år) Ingredienser: 150 g Smør (romtemperert) 1 dl Olje (nøytral) 5 dl Sukker 3 Egg (romtemperert) 2 Eggeplommer (romtemperert) 1 ss Vaniljeekstrakt (eller -sukker) 2 ½ ts Bakepulver 7 ½ dl Hvetemel 2 ½ dl Kefir (romtemperert) Topping og pynt: 100 g Smør 250 g Philadelphiaost (eller Mascarpone 1 ss Vaniljesukker 500 g Melis Kakestrø Lys og ballonger

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s