Sjokolademuffins til søvndagen!

I dag ,15 mars 2019, er det den internasjonale søvndagen, hvor det settes søkelys på viktigheten av søvn. Selv er jeg veldig glad i å sove, så jeg synes det er på sin plass å ha en egen dag hvor jeg bare kan sove! Dette burde jo ha vært en helligdag, hvor vi alle har fri, sove lenge, gå hele dagen i nattdrakt og legge oss tidlig! Altså en utmerket dag for pyjamasfest og overnattingsbesøk! For å sette en ekstra spiss på dagen har jeg i år bakt sjokolademuffins. Mørke sjokolademuffins – som natten , med sjokoladetopping og strø! Namm

Sjokolademuffins til den internasjonale søvndagen
Sjokolademuffins til den internasjonale søvndagen

Siden jeg bare elsker Harry Potter, og har lest hele serien (flere ganger), og til ære for dagen, har jeg tenkt å sprinkle mine muffins med to dråper søvneliksir, slik Hermine gjorde,i den andre Harry Potter boka. Hun drysset søvneliksir over to sjokoladekaker. For spesielt interessert kan jeg fortelle at jeg har funnet en oppskrift på søvneliksir (hvis du trykker her skal du komme dit). Har ikke prøvd den enda – så jeg kan ikke gå god for den, men vil gjerne vite hvordan det går, hvis du prøver!

Harry Potter and the Chamer of Secrets

I’ve got it all worked out, I’ve filled these with a simple Sleeping Draught.  Simple but powerful.(Hermione i Harry Potter and The Chamber of Secrets av J.K. Rowling).

Sjokolademuffins

Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad:
12 25 Enkel

Ingredienser

1½ dl Sukker 
100 g Smør /margarin (smeltet)
2 Egg
2½ dl Hvetemel
1 ts Bakepulver
1 ts Vaniljesukker
1 ss Kakaopulver
1 dl Melk

Topping:

100 g  Smør
200 g Melis
2 ss Vann (kokende)
25 g Kakaopulver
2 ts Vaniljeekstrakt
2 dråperSøvneliksir (valgfritt)
sjokolademuffins med topping og rosa kuler
Sjokolademuffins med kaffe for å feire den internasjonale søvndagen

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 200°C
Ha sukkeret i en bolle, hell over smeltet smør, røres noen min
Tilsett et egg om gangen og pisk kraftig mellom hvert egg
Ha i resten av ingrediensene
Deigen fordeles i 12 muffinsformer
Stekes i ca, 15 min.
Avkjøles på rist
 
Lag toppingen:
Rør smøret mykt
Sikt i melisen, og
Rør til toppingen blir glatt og kremete
I en liten kopp:
Rør sammen kakaopulver og kokende vann til det blir en seig masse
Bland det inn i toppingen
Tilsett vaniljeekstrakt
Pisk til blandingen blir myk og luftig
Fire sjokolademuffins på et fat

Denne toppingen er fast og fin, den er lett å jobbe med, og holder fasongen. Ulempen er at den smaker litt smør.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s