I kveld skal jeg ha søskenbarntreff, og jeg gleder meg skikkelig. Det skal bli så gøy å treffe alle søskenbarna igjen, for jeg har så «veldig mange». Nei da, alle kommer og vi blir ikke flere enn åtte: Mine to søskenbarn og min lillesøster, alle med sine ektefeller, ja også blir det meg og Odd da. Da er alle fire søskenbarna tilstede. Gleder meg skikkelig! Akkurat nå holder jeg på å lage kveldens dessert! Det skal bli en aldeles nydelig semifreddo med jordbær og kjekssmuler. Semifreddo er italiensk og betyr rett og slett halvfryst, og er en form for «iskrem». Strengt tatt er den likevel ikke iskrem, siden iskrem lages på en base av eggekrem, mens denne lages på eggedosis, krem og mascarpone. Uansett, den er ganske enkel å lage og smaker utrolig godt.

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 1 ½ l | 20 min (+ frysetid) | Enkel – middel |
Ingredienser:
| 4 | Egg (store, delte) |
| 1 ½ – 2 dl | Sukker |
| 200 g | Mascarpone (ost) |
| 4 dl | Fløte |
| 100 g | Kjekssmuler (for eksempel glasurpletter) |
| 300 g | Bær (renskede) |
| Bær og kjekssmuler til pynt |

Slik gjør du:
| 1 Knus kjeksen til smuler (og bland bær m/ ½ dl sukker) |
| 2 Pisk eggeplommer og 1 ½ dl sukker til eggedosis |
| 3 Tilsett osten, og rør den glatt |
| 4 Pisk fløten til myk krem og vend den inn i osteblandingen |
| 5 Pisk eggehvitene stive og vend den så inn i ostekremen |
| 6 Fyll formen med ostekrem, bær og kjekssmuler (lagvis) |
| 7 Frys ostekaken i min. 4 timer |
| 8 La semifreddoen stå i kjøleskap i 20-30 minutter før servering Dypp formen i varmt vann og vend den på et serveringsfat |

