Brød med semulegryn

I går bakte jeg brød med semulegryn. Det er nok et av de beste brødene i min bakebok. Dette brødet er enkelt å lage. Det smaker utrolig godt og er et flott frokost- og matpakkebrød. Passer utmerket til gryteretter, pasta og ikke minst mat fra midtøsten som for eksempel Tagine med kalkun.

I går bakte jeg brød med semulegryn. Det er nok et av de beste brødene i min bakebok. Dette brødet er enkelt å lage. Det smaker utrolig godt. Det er et flott frokost- og matpakkebrød, for det smaker utrolig godt med pålegg. Passer utmerket til gryteretter, pasta og ikke minst mat fra midtøsten som for eksempel Tagine med kalkun.
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
2 120 min Lett

Ingredienser:

5 dl Semulegryn
5 dl Hvetemel
2 ts Sukker
2 ts Salt
½ pk Gjær
2 ss Olje (nøytral)
4 dl Vann (lunket)

Slik gjør du:

1 Ha alt det tørre i en bakstebolle
2 Løs opp gjæren i det lunkne vannet
3 Ha vann, gjær og olje sammen med melet
4 Elt godt – enten med maskin eller for hånd
5 Ha deigen ut på et bakebord,
del den i to og form to runde, glatte boller
6 Rull bollene i semulegryn og sett dem på et stekebrett med bakepapir
7 La bollene hvile under en kopphåndduk i 15 min.
8 Trykk brødene ned med håndflaten
(de skal bil ca 2-3 cm tykke)
9 Dekk dem med kopphåndduken og la dem hvile i ca 60 min.
10 Skjær eller stikk et mønster i brødet
11 Stekes på 225 grader i 20 min.
12 Avkjøles på rist
I går bakte jeg brød med semulegryn. Det er nok et av de beste brødene i min bakebok. Dette brødet er enkelt å lage. Det smaker utrolig godt. Det er et flott frokost- og matpakkebrød, for det smaker utrolig godt med pålegg. Passer utmerket til gryteretter, pasta og ikke minst mat fra midtøsten som for eksempel Tagine med kalkun.

Tips! Eventuelle rester bør fryses. Tines i romtemperatur og skjerpes litt i ovnen før bruk.

I går bakte jeg brød med semulegryn. Det er nok et av de beste brødene i min bakebok. Dette brødet er enkelt å lage. Det smaker utrolig godt. Det er et flott frokost- og matpakkebrød, for det smaker utrolig godt med pålegg. Passer utmerket til gryteretter, pasta og ikke minst mat fra midtøsten som for eksempel Tagine med kalkun.
Godt til frokost!

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s