I går arrangerte jeg og min søster, Ingrid, en stor overraskelseslunsj for våre foreldre. Det var vår bursdagsgave til dem, siden de begge har fylt 80 år i år. Nå har jo bursdagsbarna invitert den aller nærmeste familien for feire dagene sammen med dem på Rondane Høyfjellshotell, den siste helga i August. Likevel tenkte vi at en koselig feiring med deres alle beste venner ville bli en hyggelig overraskelse, og en flott gave til dem fra deres barn, svigerbarn og barnebarn. Da kunne de bare komme til selskapet, og det var ingenting annet som var forventet av dem enn at de skulle spise og hygge seg sammen med sine venner.
For å hoppe rett til oppskriften på Olsen driver, TRYKK HER

Det har vært litt av et spionopplegg for å finne alle telefonnummer, få alt på plass og ikke minst få foreldrene våre hjem til meg, uten å røpe oss. Våre foreldre visste absolutt ingenting, før de stod i døra. Jeg må bare si at min mora så lettere sjokkert ut da hun kom inn på stua, og alle gjestene stemte i med bursdagssangen for dem. Heldigvis kom hun seg raskt, fikk en velkomstdrink, og fikk hilst på alle gjestene sine.

Jeg er så imponert over hvordan vennene deres stiller opp! De reiste fra blant annet Oslo, fra Mausund, Malm, Steinkjer til Trondheim for å være med på lunsjen. Ja, det var jammen noen som hadde reist helt fra Spania også. Så, det må jeg si igjen: Jeg er skikkelig imponert. Av 36 inviterte gjester, kom det 28. Imponerende! Helt ærlig, så er jeg nesten like imponert over Ingrid og meg som klarte å lage mat og servere alle sammen. Ja, og så er jeg selvfølgelig i imponert over ektefeller og barn som hjalp til med å ommøblere hele huset mitt, skrelle poteter, gulrøtter, handle og mye mer. Det var litt av en bragd – men skikkelig verdt det!
Jeg skal legge ut oppskrifter og bilder av hele menyen etter hvert, det har jeg allerede lovet, så det skal jeg gjøre. De neste ukene vil det derfor komme oppskrifter både fra denne overraskelselunsjen, og fra grillpartyet vi hadde på søndag. I dag tenkte jeg at det passet å legge ut oppskriften på velkomstdrinken, som vi hadde på overraskelselunsjen i går; Olsen Driver. Dette er en frisk og god alkoholfri drikk, som ble oppfunnet av UP-sjef Leif Nikolay Olsen på slutten av 70-tallet. På 70- og 80-tallet brukte farmor å lage den, som velkomstdrink, hver gang det var selskap hjemme hos henne (og hun var skikkelig sjarmert av UP-Olsen). Jeg syntes derfor at det var den helt rette velkomstdrinken å servere på mine foreldres 80-års dag. Ja, selvfølgelig bortsett fra det er den frisk og god! Anbefales.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 10 | 5 min | Enkel |
Ingredienser:
| 1 | Lime (presset) |
| 2 flasker | Eplemost (ca 6 dl) |
| ½ l | Ingefærøl |
| ½ dl | Farris |
| Masse | Isbiter |
Du kan bytte ut Ingefærølet, med champagnebrus hvis du ikke liker smaken på ingefærøl

Slik gjør du:
| – Bland t i en storbolle – Ha i masse isbiter – Sett i en øse – Fyll opp glassene eller la gjesten fylle opp selv |

Tips! Topp gjerne hvert glass med en liten «dash» Farris. Da bruser drikken godt opp.



