Til grillpartyet bakte jeg slidersbrød, det vil si små hamburgerbrød. Jeg bakte disse hamburgerbrødene til sliderene. Denne oppskriften er så enkel og grei, at du baker sliderbrødene nesten raskere enn du handler burgerbrød! – Og så er de bare så mye bedre enn kjøpte!
For å hoppe rett til oppskriften på Slidersbrød, TRYKK HER

Disse Slidersbrødene lager du i en fei. – Ingen heving, bare elt dem i kjøkkenmaskinen, trill dem ut og la de hvile i 10 minutter før steking. Enklere kan det knapt bli. Av oppskriften blir det mellom 16 og 24 slidersbrød, alt etter hvor store du vil ha dem. Jeg bruker å lage rundt 20 slidersbrød av denne oppskriften. Selvfølgelig kan du bruke den samme oppskriften til hamburgerbrød – da holder oppskriften til 10-12 normalt store hamburgerbrød.
Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
16-24 | 30 min. | Enkel |
Ingredienser:
2 ts | Tørrgjær |
2 ½ dl | Vann (lunkent) |
½ dl | Olje (raps) |
2 ss | Sukker |
1 | Egg |
1 ts | Salt |
7½ – 8 dl | Hvetemel |
2 ss | Sesamfrø |
Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 220 grader |
2 Rør sammen vann og gjær – La det stå i 10 min. |
3. Tilsett: – Olje, sukker, egg, mel og sal, og – Elt deigen godt sammen Deigen skal slippe bollen) – Elt til du har en elastisk deig (5-8 min.) |
4. Hell deigen ut på et bakstebord – Del deigen i 16-24 deler, Alt etter hvor store sliders du lager – Trill til runde boller, og – Settes på bakepapirkledd stekeplate – Trykk bollene litt ned, – Dekk dem med plast, og – La dem hvile i 10 min. |
5. Pensle slidersbrødene med vann, og – Dryss over sesamfrø – Stekes midt i ovnen til de er gyldene – Avkjøles på rist |

Tips! Brødene kan selvfølgelig fryses. Varm dem litt i ovnen før du serverer dem