Bursdagsfeiring hos EGON i tårnet

EGON i tårnet
Otto Nielsens veg 4, 7052 Trondheim

10. OKTOBER 2021

På søndag kl 15.30 ankom vi ni personer til Egon i Tårnet for å spise middag og feire bursdag. Det var en regnfull og grå søndag, og det var stedvis lavt skydekke. Vi ankom i 3 biler, og alle hadde vi problem med å finne parkeringsplass. Men til slutt fikk vi parkert, og beveget oss mot restauranten. Allerede i vestibylen forstod vi at restauranten var full, for det var lang kø til heisen, og mange som stod bare å ventet på å få komme opp. Vi hadde heldigvis bestilt bord, så etter litt venting steg vi forventningsfulle ut av heisen. Her var det stappende fult av sultne (og litt lett irritable) folk som ventet på bord og barn som løp omkring, men vi sikksakket oss frem så godt vi kunne. Det varte heldigvis ikke lenge før vi ble vist til bordet vårt, som var satt sammen av to firemannbord og et tomannsbord. Siden det ikke hadde vært noen ballonger ved inngangen, spurte vi etter en til bursdagsbarnet (24). Men de hadde ikke ballonger i dag, og bursdagsbarnet var vel for gammel for ballong? Det er så -men tidligere år har vi fått både ballong og krone når det er bursdagsmiddag på Egon. Men vi var vel alle for voksne tenker jeg, synd men sant.

For å hoppe rett til helhetsvurderingen. trykk HER

Egon i tårnet Otto Nielsens veg 4, 7052 Trondheim https://heidisboble.no/ @heidisboble

Vi fomlet litt med menyer og bestemte oss for at selv om vi hadde litt ulike nummer på bordene, skulle vi alle bestille til samme bordnummer, så vi fikk maten samtidig. Det er jo alltid hyggelig, når maten kommer, og alle får den samtidig. Ikke alle fikk opp appen på telefonen sin så vi fordelte bestillingene våre på to apper og en bestilte for tre ved disken.

app1:

app2:

Ved disken:

Vi tre som hadde bestilt ved disken, fikk drikken (brus og vann) med oss med en gang. De andre, som hadde bestilt med apper, hadde ingen drikke. Så vi satt der, pratet, hygget oss, så ut av vinduet, så på utsikten, på folket og ventet spent på mat og drikke. For nå var vi alle skikkelig sultne.

Etter omtrent 45 minutter, etter bestilling, kom det to drikker til bordet vårt. Det var en mangomule og en sprite. Rett etterpå fikk vi to pizza og en biffsnadder servert. Den ene som fikk pizza, hadde også bestilt en jordbærmilkshake, og lurte på om den også kom. Servitøren svarte kort at det visste hun ikke, og mer eller mindre sprang videre. De som hadde fått mat, måtte bare begynne å spise mens det var varmt, og vi antok at resten av mate ville komme på løpende bånd.

Pizza Prosciutto og sprite

Pizza Prosciutto og sprite Egon i tårnet Otto Nielsens veg 4, 7052 Trondheim https://heidisboble.no/ @heidisboble
Pizza Prosciutto

Pizza Prosciutto ble bestilt og spist av 12 år gamle Linnea. Hun syntes pizzaen var kjempe god og hun sytes at det var en perfekt mengde med mat. Om det var noe å trekke for, så var det litt mye sopp. Linnea gav denne pizzaen 3 ut av 6 bobler.

3 bobler https://heidisboble.no/ @heidisboble

Viltpizza og Jordbærmilkshake

Bursdagsbarnet syntes Viltpizza med reinkjøtt, kantareller, tyttebærkrem, syltet rødløk, ruccula og granateplekjerner hørtes skikkelig spennende ut, og bestilte dette. Til pizzaen bestilte hun en jorsbærmilkshake. Hun ventet derfor med å spise maten til hun fikk milkshaken. Den ankom bordet omtrent 5-10 minutter etter pizzaen, som da var blitt kald.

Viltpizza og Jordbærmikshake Egon i tårnet Otto Nielsens veg 4, 7052 Trondheim https://heidisboble.no/ @heidisboble
Viltpizza med reinkjøtt, kantareller, tyttebærkrem, syltet rødløk, ruccula og granateplekjerner

Pizzaen hadde litt uventete smaker. Men de fungerte sammen, og det smakte godt. Minnet om en høstmiddag med reinkjøtt og poteter, der også tyttebærene var med. Litt trist at smaken av kantareller og granateplene forsvant i de andre smakene. Pizzaen ble vurdert til 3 ut av 6 bobler.

3 bobler https://heidisboble.no/ @heidisboble

Jordbærmikshake Egon i tårnet Otto Nielsens veg 4, 7052 Trondheim https://heidisboble.no/ @heidisboble
Jordbærmikshake

Milkshaken ankom alt for lenge etter pizzaen. Men den smakte godt av jordbæris og fløte, og hvis man vurderer den for seg (uten å ta hensyn til noe annet), får den 4 ut av 6 bobler.

Biffsnadder og mangomule

Mangomulen var ganske god. Den var lage på mangopure, ingefærøl og sprite. Men den smakte vel mye manogpuree mot slutten. Vi synes den var for dårlig blandet, og kunne godt ha vært frisket opp med litt lime. Konklusjonen er at den var helt grei og vi gav den 4 ut av 6 seks bobler.

Biffsnadde og mangomule Egon i tårnet Otto Nielsens veg 4, 7052 Trondheim https://heidisboble.no/ @heidisboble
Biffsnadde og mangomule

Biffsnadderet inneholdt biffkjøtt i strimler, ananas, småløk, brokkoli, sopp, salat og bearnaise. Heldigvis ble det bestilt på ekstra saus til denne. For kjøttet var fullstendig uspiselig, det var tørt og seigt. Vi måtte få tak i en servitør og sende ut biffsnaddet. Ganske raskt fikk vi en ny porsjon hvor kjøttet var noe bedre (men vi fikk ikke med den ekstra sausen som forsvant ut med den første). Chipsene var ganske sprø, men noe korte. Vedkommende som spiste denne retten ble mett og gav biffsnadderen 1½ boble ut av 6 mulige.

1 bobler https://heidisboble.no/ @heidisboble

Omtrent 10 -12minutter etter at de tre første hadde fått maten, og to hadde fått drikken sin, sin fikk vi servert fire nye retter og fire drikker inkludert jordbærmilkshaken (som er omtalt ovenfor):

Egons kremete fiskesuppe, rødvin og vann

Fiskesuppen glemte vi rett og slett å ta bilde av for det var så godt at den endelig kom! Det var en god skikkelig kremete og mektig suppe som innhold passe mengde av fisk (laks og torsk) og noen reker. Suppa ble servert sammen med varmt brød og smør. Fiskesuppa og brødet ble vurdert som gode og smakfulle, men kanskje litt vel mektige. Men den som bestilte den ville gjerne bestille den og spise den igjen ved en senere anledning. Rødvinen var Egons Italienske rødvin Piemonte, den var godt temperert og helt grei på smak. Fiskesuppen ble vurdert til 4 ut av 6 mulige bobler.

4 bobler https://heidisboble.no/ @heidisboble

Egons baconsurrede indrefilet med bakt potet

Samtidig fikk vi også to Egons baconsurretde indretfillet med bakt potet, stekte friske grønnsaker, bearnaise, BBQsaus, fries og peppersaus. Vi hadde bestilt en medium og en medium minus. Da servitøren kom med biffene spurte vi hvilken som var medium og hvilken som var medium minus. Det visste hun ikke, og måtte tilbake til kjøkkenet for å spørre, og fikk fordelt biffene sik de skulle. Retten ble vurdert som et godt kjøtt med en god smak, dessverre var de begge overstekte, de var ikke medium men minst welldone (+). Den bakte poteten var kaldt. Ja, faktisk så kald at kryddersmøret ikke viste tegn til å smelte. Den samlete vurderingen av på disse to indretfilletene blir 1 av 6 mulige bobler.

1 bobler https://heidisboble.no/ @heidisboble

Egons baconsurretde indretfillet med bakt potet Egon i tårnet Otto Nielsens veg 4, 7052 Trondheim https://heidisboble.no/ @heidisboble
Egons baconssurrede indrefilet med bakt potet

Cheeseburger, vann og kaffe

Cheesburgeren ble også servert samtidig med indrefiletene og fiskesuppen. I menyen står det at den blir servert med Egons hamburgerdressing, salat, tomat, rødløk og minipickels. Noe den i og for seg ble servert med, men presentasjonen av burgeren var ufattelig kjedelig og trist. Burgeren ble vurder som en helt grei burger som ikke utmerket seg på noen måte. I en blindtest kunne man nok ikke ha skilt den fra en MacDonalds burger og vi forstår ikke helt hvorfor dressingen kalles Egons hamburgerdressing, siden den er ikke skilte seg ut på noen måte. Cheesburgeren blir vurdert til 2 ut av 6 mulige bobler.

2 bobler https://heidisboble.no/ @heidisboble

Cheeseburger Egon i tårnet Otto Nielsens veg 4, 7052 Trondheim https://heidisboble.no/ @heidisboble
Cheeseburger

Egon Fajitas med biffstrimler

Mer enn 40 minutter etter at førstmann fikk servert maten, kom de to siste rettene på bordet. Dette var Fajitas med biffstrimler, hvetetortillas, guacamole, ost, meksigarnityr (?), ris, stekt lime og salat, rømme og chunkysalsa. Disse rettene var under en hver kritikk. Salaten var dvask og sliten, osten var svett, risen (mest sannsynlig Uncle Bens 5 minutters eller enda raskere) var kald og i en stor klump. Men det verste med denne retten var at kjøttet var omtrent som gamle skosåler. Hadde det ikke vært for at vi var så sultne og de andre ferdige med å spise for lenge, lenge siden, hadde vi sendt dette ut til kjøkkenet igjen. Høydepunktet var lefsene, og rømmen. Denne retten gir vi ½ boble ut av 6 mulige bobler.

1 bobler https://heidisboble.no/ @heidisboble

Egon Fajitas med biffstrimler Egon i tårnet Otto Nielsens veg 4, 7052 Trondheim https://heidisboble.no/ @heidisbobl
Egon Fajitas med biffstrimler

Helhetlig vurdering:

Det var artig at man kunne bestille alt ved hjelp av en app. Men dette med app bestillinger burde vært bedre utprøvd eller satt bedre i system. For de som bestilte med appen, fikk ikke drikken før maten ble servert. Noe vi synes er alt for sent. Det burde vi ha fått med en gang slik de som bestilte ved disken fikk. De verste var at en av oss fikk drikken nesten 10 minutter etter maten. Vi synes også at det var veldig trist at vi ikke fikk maten til samme tid, til tross for at vi bestilte alt til samme bord (og så og si samtidig), og det tok mer enn 40 minutter fra den første til den den siste fikk mat. Det var nærmere 1½ etter at maten var bestilt. Det er for dårlig EGON!

Når det gjelder selve maten, ble begge pizzaene og fiskesuppen vurdert som (ganske) gode. Men resten var og ble en skuffelse. Vi forventet ikke Micheleng-stjerne mat på EGON, men vi forventet at maten skulle være god og riktig tilberedt. Det var den absolutt ikke! Alt av kjøtt var enten overstekt og/eller seigt, poteter og ris var kalde, salattilbehør var slitne, visne og dvaske. Dette var langt under den standarden vi forventet av EGON.

Men det var stemningsfulle og hyggelige lokaler, til tross for at restauranten var mer enn full. En av servitørene var skikkelig hyggelig, men resten av betjeningen var skikkelig stresset, hadde ikke tid til oss (til å svare på spørsmål eller spørre om maten var god ol), derfor opplevde vi dem som litt sure og lite imøtekommende. Noe av det beste med EGON i tårnet er likevel utsikten. Vi fikk med oss nesten tre hele runder (som er omtrent 1½ for mange). Det aller beste med dette restaurantbesøket var nok selskapet . Vi koste oss i hverandres selskap, og var alle fullstendig enige om at vi hoppet over desserter og heller dro hjem til bursdagsbarnet for og drikke kaffe.

Vi gir EGON i tårnet en 2 ut av 6 mulige bobler som en helhetsvurdering av besøket, og det blir nok en god stund før vi kommer tilbake.

2 bobler https://heidisboble.no/ @heidisboble

HvaAntall bobler
Biffsnadder og mangomule1½/6
Viltpizza og jordbærmikshake3½/6
Pizza Prosciutto og sprite
Egons kremete fiskesuppe, rødvin og vann4/6
Egons baconsurretde indretfillet (medium minus) og Pepsi max1/6
Egons baconsurretde indretfillet (medium) og Lettøl1/6
Egon Fajitas med biffstrimler og Pesimax2/6
Egon Fajitas med biffstrimler og vann1/6
Cheeseburger, vann og kaffe2/6
Service2/6
Atmosfære4/6
Interiør- sitte komfort3/6
Utsikt6/6
Selskap6/6
HELHETSVURDERING av EGON i tårnet:2/6

Egon i tårnet Otto Nielsens veg 4, 7052 Trondheim https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s