Dette er oppskriften på skikkelig gode baguetter. Men det tar litt tid å bake dem. Det er ikke så mye arbeid, men det skal hviles, og heves og tiden går. Noen ganger synes jeg det er verdt det Men for det meste baker jeg faktisk andre typer baguetter som også er veldig gode.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 baguetter | ca. 1 time over 2 dager | Enkel |
Ingredienser:
Fordeig:
1250 g | Hvetemel |
9 dl | Vann |
Tilsettes:
30 g | Salt |
15 g | Gjær |
Slik gjør du:
1 Dagen før: – Bland sammen hvetemel og vann (fordeig) – La deigen hvile i 6 timer – Tilsett salt og gjær – Elt godt Ca 10 min – Sett deigen i kjøleskapet og – La den stå natta over |
2 Dagen du skal bake: – Ta deigen ut – La den stå i 2 timer |
3 Hell deigen ut på et bakebord – Del den i fire emner – Form dem til to kuler – La de hvile i 10 minutter |
4 Trill ut 4 avlange baguetter – Legg dem på stekbrett dekt med bakepair Legg gjerne et sammenrullet bakeduk (kjøkkenhåndkle e.l) i mellom dem |
5 Dekk baguette med en bakeduk (kjøkkenhåndkle e.l) – La dem heve i 3 timer til dobbel størrelse |
6 Sett stekeovnen på 230 grader |
7 Snitt brødene på skrått med en skarp kniv |
8 Stekes i 15-20 minutter (230 grader) til skorpen er sprø og godt stekt |
9 Avkjøles på rist |
