I dag baker jeg gode baguetter

Dette er oppskriften på skikkelig gode baguetter. Men det tar litt tid å bake dem. Det er ikke så mye arbeid, men det skal hviles, og heves og tiden går. Noen ganger synes jeg det er verdt det Men for det meste baker jeg faktisk andre typer baguetter som også er veldig gode.

Gode baguetter Ingredienser: Fordeig: 1250 g Hvetemel 9 dl Vann Tilsettes: 30 g Salt 15 g Gjær https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 baguetterca. 1 time over 2 dagerEnkel

Ingredienser:

Fordeig:

1250 gHvetemel
9 dlVann

Tilsettes:

30 gSalt
15 gGjær

Slik gjør du:

1 Dagen før:
– Bland sammen hvetemel og vann (fordeig)
– La deigen hvile i 6 timer
– Tilsett salt og gjær
– Elt godt Ca 10 min
– Sett deigen i kjøleskapet og
– La den stå natta over
2 Dagen du skal bake:
– Ta deigen ut
– La den stå i 2 timer
3 Hell deigen ut på et bakebord
– Del den i fire emner
– Form dem til to kuler
– La de hvile i 10 minutter
4 Trill ut 4 avlange baguetter
– Legg dem på stekbrett dekt med bakepair
Legg gjerne et sammenrullet bakeduk (kjøkkenhåndkle e.l) i mellom dem
5 Dekk baguette med en bakeduk (kjøkkenhåndkle e.l)
– La dem heve i 3 timer til dobbel størrelse
6 Sett stekeovnen på 230 grader
7 Snitt brødene på skrått med en skarp kniv
8 Stekes i 15-20 minutter
(230 grader)
til skorpen er sprø og godt stekt
9 Avkjøles på rist

Andre typer baguetter:

Gode baguetter Ingredienser: Fordeig: 1250 g Hvetemel 9 dl Vann Tilsettes: 30 g Salt 15 g Gjær https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s