«Nora Korona» av Siri Selmer

Denne uka har vi lest, kost oss med og snakket om «Nora Korona» hjemme hos meg. Boka er skrevet av Siri Sjøgren Selmer og hun debuterer som barnebokforfatter med denne boka. Camilla Billet står for illustrasjonene.

Selmer, Siri Sjøgren (2022) «Nora Korona», Manuskript forlag https://heidisboble.no/ @heidisboble

I boka møter vi Nora som går i 1 klasse når Koronaen kommer til Norge. Vi følger Nora, hennes hverdager med hjemmeskole og kohorter. Nora er redd for smitte, og for at noen hun kjenner og er glad i skal bli syke og kanskje dø av korona. …

Selmer, Siri Sjøgren (2022) «Nora Korona», Manuskript forlag https://heidisboble.no/ @heidisboble

«Nora Korona» av Siri Selmer er ei hyggelig, humoristisk bok, selv om den tar opp viktige tema. Hovedtema i boka er nok korona, (barns) angst for viruset og de uvante og nye tiltakene for sykdommer og pandemier. Like mye handler boka om annerledeshet, vennskap, det å føle seg utenfor, usikkerhet, sårbarhet, psykisk helse og hvordan informasjon påvirker oss mennesker forskjellig. Selmer skaper et flott og realistisk persongalleri, fine klasseroms- og familiebeskrivelser samt realistiske vennskapsrelasjoner, som leseren kan kjenne seg igjen i og som en lett kan ta tak i og snakke om hvis en ønsker det. Som leser kan en ikke annet enn å bli skikkelig glad i Nora, og en forstår hennes perspektiv og angsten hennes for korona og virus. Vi likte også den rause og varme mammaen til Nora, og den nye læreren spesielt godt. Boka har stor skrift, godt med mellomrom og fantastiske illustrasjoner, noe som hjelper unge (nye) lesere til å mestre lesingen enda bedre. «Nora Korona» av Siri Selmer er ei viktig bok som tar tak i angst, usikkerhet og gleder som kan oppstå når nye og fremmede situasjoner, regler og samhandlingsformer oppstår. Vi triller derfor et godt terningkast:5

Generelle opplysninger om dagens bok:

Selmer, Siri Sjøgren (2022) «Nora Korona», Manuskript forlag OG Enkel eggesalat på 1-2-3 Ingredienser: 3 Egg (hardkokt og hakket) Majones Gressløk (hakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s