«Øleskaping»; escaperoom og en milkshake på steroider – mitt møte med Dubuisson

  

  

Du vet når du tror du skal på “vanlig omvisning” på et bryggeri – sånn med rustne kobbertanker, en trøtt guide og kanskje en PowerPoint med pilsens historie – og så ender du plutselig opp midt i et interaktivt univers, med fem rom, mysterier, blinkende lys, vrbriller  og ølfilosofi på gamle telefoner?

Velkommen til Dubuisson Beerstorium.

 

   

   

Vi startet enkelt: scannet billetten og vips, vi var inne. Ingen koder, ingen låser, bare rett inn i et slags bryggeri meets escaperoom. For hvert rom ble vi trukket dypere inn i historien, produksjonen og magien bak Dubuisson-ølet. Det var faktisk fem rom, med lys, lyd, skjermer, små oppgaver og overraskelser. Noe for både nysgjerrige nerder og folk som bare liker å trykke på knapper.

  

    

   

    

     

Men altså – det kunne glatt vært flere rom! Akkurat da vi begynte å bli skikkelig gira, var det over. Litt som når Netflix-serien har bare seks episoder og du sitter igjen og sier «hæ, var det alt?!».

   

Men misforstå meg rett – det var gøy. Jeg lærte masse. Visste du for eksempel at Dubuisson har holdt koken siden 1769? Det er eldre enn både Napoleon, brødristeren og bestemors hårføner.

  

  

Etterpå gikk turen til ølsmaking, og her snakker vi retro coolness. På bordet stod vintage telefoner – sånne du må løfte røret og faktisk lytte til – og plutselig hadde vi en stemme i øret som guidet oss gjennom smakene, aromaene og ølets personlighet. (For ja, visst har øl personlighet. Noen er rampete, andre er mørke og mystiske.)

  

    

Og så – middag. Oh la la, den middagen.

Vi snakker skikkelig god mat, av typen du egentlig burde ha på t-skjorta etterpå fordi du har kost deg så fælt.

  

  

Det ble et realt kjøttkalas med:

  

Brochette géante «Mixed Grill» – 400 gram med kjærlighet i form av svin, kylling, pølse, boudin blanc og bacon. Altså, baconet. Perfekt stekt. 26,30 euro for et fat som kunne fått selv en fransk bulldog til å sitte pent og be.

Onglet de bœuf med sjalottlauksaus, servert bleu (japp – franskmennene vet hvordan man behandler biff!). Nesten rå, men smeltet på tunga. 28,90 euro.

Og for den som gikk for noe litt mer hjemmekoselig: spaghetti bolognaise maison, med revet gruyère eller parmesan. Enkelt, ekte og akkurat passe nostalgisk. 17,20 euro.

  

Forrett: Tapas

Som om ikke dette var nok, avsluttet vi det hele med det som kanskje er verdens mest voksne dessert: en ølmilkshake (eller 2). En med Rasta Trolls og en med Pêche Mel’Bush. Et sted mellom søtt, skummelt og seriøst. Perfekt for deg som alltid har drømt om at øl og vaniljeis skal bli bestevenner.

        

      

   

Alt i alt: Dubuisson har virkelig funnet opp kruttet på nytt (eller i det minste karboneringen). En moderne, morsom og minneverdig måte å lære om øl på. Det var lærerikt, gøyalt og akkurat passe nerdete – jeg lo, jeg lærte, og jeg gikk ut med bittelitt mer humle i sjela.

Så om du er i Belgia og vil ha øl med en twist – sett kursen hit. Og gi meg beskjed hvis de har lagt til flere rom!

   

         

  

Leave a comment