Deilig gjærbakst, smaksatt med appelsin, skikkelig digg ! Snurrene kan spises både med og uten kremosttopping

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
12 | 3 timer | Enkel |

Ingredienser:
1 dl | Melk |
1 ½ dl | Appelsinsaft (presset) |
25 g | Gjær (1/2 pakke) |
2 ss | Sukker |
1 ts | Salt |
3 ss | Smør (mykt) |
1 | Egg |
7 ½ – 8 dl | Mel |

Appelsinfyll:
125 g | Smør (mykt) |
200 g | Sukker |
2 – 3 ss | Appelsinskall (raspet) |

Kremosttopping:
100 g | Kremost (myk) |
25 g | Smør (mykt) |
100 – 150 g | Melis |
1 ts | Appelsinsaft (presset) |

Slik gjør du:
1 Rasp skallet av appelsinene og – Press dem Du trenger 1½ dl |
2 Varm melken så den er ca 35 grader – Hell den i en bakebolle – Smuldre gjæren, og – Rør til den er oppløst – Tilsett de øvrige ingrediensene, og – Elt godt Ca 7-10 min. Tilsett mer mel om nødvendig |
3 Dekk deigen med et bakehåndkle, og – La den heve i ca 60 min. Til den er doblet i størrelsen |
4 Lag fyllet: Rør sammen smør, sukker og appelsinskall |
5 Legg bakepapir på to stekplater |
6 Hell deigen ut på et bakebord – Kjevle de til et rektangel – Smør appelsinfyllet utover deigen, – Rull den sammen, og – Skjær ca 12 (like store) skiver, Som du legger over på bakepapir Dekkes med bakehåndkleet, og – La etterheve i ca 30-45 min |
7 Sett ovnen på 180 grader |
8 Stekes i 20-25 min På 180 grader Til snurrene er lys brune |
9 Rør sammen alle ingrediensene til kremosttoppingen mens snurrene steker |
10 Ta snurrene ut av ovnen, og – Bre over kremost toppingen |
9 Avkjøles på rist eller spises med en gang |


