Appelsinsnurrer

Deilig gjærbakst, smaksatt med appelsin, skikkelig digg ! Snurrene kan spises både med og uten kremosttopping

Appelsinsnurrer Ingredienser: 1 dl Melk 1 ½ dl Appelsinsaft (presset) 25 g Gjær (1/2 pakke) 2 ss Sukker 1 ts Salt 3 ss Smør (mykt) 1 Egg 7 ½ - 8 dl Mel Appelsinfyll: 125 g Smør (mykt) 200 g Sukker 2 – 3 ss Appelsinskall (raspet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
123 timerEnkel

Appelsinsnurrer med kremosttopping Ingredienser: 1 dl Melk 1 ½ dl Appelsinsaft (presset) 25 g Gjær (1/2 pakke) 2 ss Sukker 1 ts Salt 3 ss Smør (mykt) 1 Egg 7 ½ - 8 dl Mel Appelsinfyll: 125 g Smør (mykt) 200 g Sukker 2 – 3 ss Appelsinskall (raspet) Kremosttopping: 100 g Kremost (myk) 25 g Smør (mykt) 100 - 150 g Melis 1 ts Appelsinsaft (presset) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

1 dlMelk
1 ½ dlAppelsinsaft (presset)
25 gGjær (1/2 pakke)
2 ssSukker
1 tsSalt
3 ssSmør (mykt)
1Egg
7 ½ – 8 dlMel
Appelsinsnurrer Ingredienser: 1 dl Melk 1 ½ dl Appelsinsaft (presset) 25 g Gjær (1/2 pakke) 2 ss Sukker 1 ts Salt 3 ss Smør (mykt) 1 Egg 7 ½ - 8 dl Mel Appelsinfyll: 125 g Smør (mykt) 200 g Sukker 2 – 3 ss Appelsinskall (raspet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Appelsinfyll:

125 gSmør (mykt)
200 gSukker
2 – 3 ssAppelsinskall (raspet)

Appelsinsnurrer Ingredienser: 1 dl Melk 1 ½ dl Appelsinsaft (presset) 25 g Gjær (1/2 pakke) 2 ss Sukker 1 ts Salt 3 ss Smør (mykt) 1 Egg 7 ½ - 8 dl Mel Appelsinfyll: 125 g Smør (mykt) 200 g Sukker 2 – 3 ss Appelsinskall (raspet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Kremosttopping:

100 gKremost (myk)
25 gSmør (mykt)
100 – 150 gMelis
1 tsAppelsinsaft (presset)

Appelsinsnurrer med kremosttopping Ingredienser: 1 dl Melk 1 ½ dl Appelsinsaft (presset) 25 g Gjær (1/2 pakke) 2 ss Sukker 1 ts Salt 3 ss Smør (mykt) 1 Egg 7 ½ - 8 dl Mel Appelsinfyll: 125 g Smør (mykt) 200 g Sukker 2 – 3 ss Appelsinskall (raspet) Topping: 100 g Kremost (myk) 25 g Smør (mykt) 100 - 150 g Melis 1 ts Appelsinsaft (presset) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Rasp skallet av appelsinene og
– Press dem
Du trenger 1½ dl
2 Varm melken så den er ca 35 grader
– Hell den i en bakebolle
– Smuldre gjæren, og
– Rør til den er oppløst
– Tilsett de øvrige ingrediensene, og
– Elt godt
Ca 7-10 min.
Tilsett mer mel om nødvendig
3 Dekk deigen med et bakehåndkle, og
– La den heve i ca 60 min.
Til den er doblet i størrelsen
4 Lag fyllet:
Rør sammen smør, sukker og appelsinskall
5 Legg bakepapir på to stekplater
6 Hell deigen ut på et bakebord
– Kjevle de til et rektangel
– Smør appelsinfyllet utover deigen,
– Rull den sammen, og
– Skjær ca 12 (like store) skiver,
Som du legger over på bakepapir
Dekkes med bakehåndkleet, og
– La etterheve i ca 30-45 min
7 Sett ovnen på 180 grader
8 Stekes i 20-25 min
På 180 grader
Til snurrene er lys brune
9 Rør sammen alle ingrediensene til kremosttoppingen
mens snurrene steker
10 Ta snurrene ut av ovnen, og
– Bre over kremost toppingen
9 Avkjøles på rist eller spises med en gang