Baker Bruns Ostekake med mandelbunn

Baker Bruns Ostekake med mandelbunn

Baker Bruns Ostekake med mandelbunn Ingredienser: Mandelbunn: 160 g Mandler (malte) 160 g Melis 4 Eggehviter Ostekrem: 250 g Kremost (nøytral) 100 g Crème Fraîche 100 g Sitronsaft (presset) 150 g Melis 5 dl Fløte 4 plater Gelatin Gelelokk: 1 pk Sitrongelé 3 dl Vann
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
1 kake 3 timer Middels

Ingredienser:

Mandelbunn:

160 g Mandler (malte)
160 g Melis
4 Eggehviter

Ostekrem:

250 g Kremost (nøytral)
100 g Crème Fraîche
100 g Sitronsaft (presset)
150 g Melis
5 dl Fløte
4 plater Gelatin

Gelelokk:

1 pk Sitrongelé
3 dl Vann
Baker Bruns Ostekake med mandelbunn Ingredienser: Mandelbunn: 160 g Mandler (malte) 160 g Melis 4 Eggehviter Ostekrem: 250 g Kremost (nøytral) 100 g Crème Fraîche 100 g Sitronsaft (presset) 150 g Melis 5 dl Fløte 4 plater Gelatin Gelelokk: 1 pk Sitrongelé 3 dl Vann

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 180 grader, og
– Legg bakepapir i bunnen, og
– Smør ei rund form (24 cm)
2 Lag Mandelbunnen:
– Mal mandlene
– Bland sammen mandler og melis
– Stivpisk eggehvitene, og
– Skjær dem inn i mandelblandingen
– Ha røra i den runde formen, og
– Stek midt i ovnen i 25-30 min.
– Avkjøles på rist
3 Lag Ostekrem:
– Kjør melis og kremost i fondprosessoren til en glatt krem
– Tilsett sitronsaft og Crème Fraîche
– Smelt gelatin, som vendes inn i ostekremen, og
– Tilsett pisket kremfløte til slutt
– Helles over mandelbunnen, og
– Settes i kjøleskap til den stivner,
Ca. 3 timer
4 Lag gelelokk:
– Lag geleen som anvist på pakken.
NB! Bruk bare 3 dl vann
– Avkjøles til den begynner å stivne
– Legg på toppen av den stivnede ostekremen
– Sett i kjøleskap til den stivner helt
– Pynt eventuelt med limebåter
Baker Bruns Ostekake med mandelbunn Ingredienser: Mandelbunn: 160 g Mandler (malte) 160 g Melis 4 Eggehviter Ostekrem: 250 g Kremost (nøytral) 100 g Crème Fraîche 100 g Sitronsaft (presset) 150 g Melis 5 dl Fløte 4 plater Gelatin Gelelokk: 1 pk Sitrongelé 3 dl Vann

Oppskriften er fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» , og er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s