Baker Bruns Ostekake med mandelbunn

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 kake | 3 timer | Middels |
Ingredienser:
Mandelbunn:
160 g | Mandler (malte) |
160 g | Melis |
4 | Eggehviter |
Ostekrem:
250 g | Kremost (nøytral) |
100 g | Crème Fraîche |
100 g | Sitronsaft (presset) |
150 g | Melis |
5 dl | Fløte |
4 plater | Gelatin |
Gelelokk:
1 pk | Sitrongelé |
3 dl | Vann |

Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 180 grader, og – Legg bakepapir i bunnen, og – Smør ei rund form (24 cm) |
2 Lag Mandelbunnen: – Mal mandlene – Bland sammen mandler og melis – Stivpisk eggehvitene, og – Skjær dem inn i mandelblandingen – Ha røra i den runde formen, og – Stek midt i ovnen i 25-30 min. – Avkjøles på rist |
3 Lag Ostekrem: – Kjør melis og kremost i fondprosessoren til en glatt krem – Tilsett sitronsaft og Crème Fraîche – Smelt gelatin, som vendes inn i ostekremen, og – Tilsett pisket kremfløte til slutt – Helles over mandelbunnen, og – Settes i kjøleskap til den stivner, Ca. 3 timer |
4 Lag gelelokk: – Lag geleen som anvist på pakken. NB! Bruk bare 3 dl vann – Avkjøles til den begynner å stivne – Legg på toppen av den stivnede ostekremen – Sett i kjøleskap til den stivner helt – Pynt eventuelt med limebåter |




Oppskriften er fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” , og er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun.