Bakt søtpotet med fetaostkrem, spinat og pinjekjerner er en skikkelig favoritt hjemme hos oss. Og hva er det ikke å like – bakt søtpotet, toppet med rødløk og spinat, fetaost og ristede pinjekjerner. NAM

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 60 min | Enkel |
Ingredienser:
4 | Søtpoteter (eller to store) |
1 | Rødløk |
1 ss | Olje (raps) |
200 g | Baby spinat (fersk) |
30 g | Pinjekjerner |
250 g | Cottage Cheese |
100 g | Fetaost |
Salt, pepper | |
Pepper |

Slik gjør du:
1. Sett stekeovnen på 200 grader |
2. Vask søtpotetene, og – Stikk hull i den med en gaffel – Ha dem i en ildfast form, og – Sett dem i stekeovnen – Stek i ca. 60 min., eller til potetene er blitt myk hele veien igjennom NB! Størrelsen på potetene bestemmer hvor lenge de må steke |
3. Lag feteostkremen: – Bland sammen cottagecheese, og – Smuldret Fetaosten – Bland sammen |
4. Rist Pinjekjernene på en tørr panne |
5. Lag spinattoppingen: – Skjær rødløken i skiver, og – Stek løken til den blir myk – Tilsett spinaten, og – Stek til den har sunket sammen – Smak til med salt og pepper |
6 Skjær av toppen på poteten, – Legg på spinattopping, og – Fetaostkremen – Strø over de ristede pinjekjernene |

Tips! Du kan eventuelt tilsette 1 ss olivenolje, og 1 ts chilipulver i fetaostkremen hvis du ønsker