Bakte epler med rosiner og mandler er en fantastisk høst dessert. Det er enkelt og greit og lage, og smaker kjempe godt sammen med vaniljesaus.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 30 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 4 | Epler |
| 80 g | Rosiner |
| 50 g | Mandler (hakket) |
| 2 ss | Smør |
| 1½ ss | Sukker |
| 1 – 1½ ts | Kanel |
| Vaniljesaus, for oppskrift trykk her |
Slik gjør du:
| 1 Sett ovnen på 225 grader – Vask og tørk eplene, – Stikk ut kjernehuset Hvis du ikke vill at skallet skal sprekke, stikker du litt i skallet |
| 2 Vask og tørk eplene, – Stikk ut kjernehuset – Stikk event. i skallet så skallet ikke sprekker |
| 3 Sett eplene i smurt ildfast form |
| 4 Hakk mandlene |
| 5 Rør smør, kanel og sukker mykt – Tilsett rosiner og mandler – Fyll blandingen i hullet (etter kjernehuset) (bruk to teskjeer) |
| 6 Stek eplene i 15-20 min. Til de er møre med holder fasongen. |
| 7 Lag vaniljesaus |
| 8 Server eplene, varme eller lunkne sammen med vaniljesaus |

Tilbehør:



