Bakte epler med rosiner og mandler

Bakte epler med rosiner og mandler er en fantastisk høst dessert. Det er enkelt og greit og lage, og smaker kjempe godt sammen med vaniljesaus.

Bakte epler med rosiner og mandler Ingredienser: 4 Epler 80 g Rosiner 50 g Mandler (hakket) 2 ss Smør 1½ ss Sukker 1 – 1½ ts Kanel Vaniljesaus
Hvis du ikke vill at skallet skal sprekke, stikker du litt i skallet. Jeg synes derimot at det er litt rustikt at skallet sprekker
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4 30 min. Enkel

Ingredienser:

4 Epler
80 g Rosiner
50 g Mandler (hakket)
2 ss Smør
1½ ss Sukker
1 – 1½ ts Kanel
  Vaniljesaus, for oppskrift trykk her

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 225 grader  
– Vask og tørk eplene,
– Stikk ut kjernehuset
Hvis du ikke vill at skallet skal sprekke,
stikker du litt i skallet
2 Vask og tørk eplene,
– Stikk ut kjernehuset
– Stikk event. i skallet så skallet ikke sprekker
3 Sett eplene i smurt ildfast form
4 Hakk mandlene
5 Rør smør, kanel og sukker mykt
– Tilsett rosiner og mandler
– Fyll blandingen i hullet (etter kjernehuset)
(bruk to teskjeer)
6 Stek eplene i 15-20 min.
Til de er møre med holder fasongen.
7 Lag vaniljesaus
8 Server eplene, varme eller lunkne sammen med vaniljesaus
Bakte epler med rosiner og mandler Ingredienser: 4 Epler 80 g Rosiner 50 g Mandler (hakket) 2 ss Smør 1½ ss Sukker 1 – 1½ ts Kanel Vaniljesaus

Tilbehør:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s