Bananpannekaker

Dette er en av mange frokostfavoritter til min datter: Deilig pannekake, med karamellisert banan. Bananpannekaken kan spises som den er, eller sammen med litt peanøttsmør. Da blir det nesten som Elvis sin «peanutbutter & banansandwich». Hjemme hos oss har vi laget en variant av Elvis sin sandwich som vi kaller Peanøtt- og banantoastie. Det var på bakgrunn av nettopp den toastien at oppskriften ble til hjemme hos oss. På samme måte som sin forløper, er også bananpannekake mektig, så den kan gjerne deles på flere.

Bananpannekaker Ingredienser: 1 Egg 1 dl Melk 1-1½ Hvetemel Banan 1-1½ ss Sukker 1 ss Smør
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
1-2 10 min. Enkel
Bananpannekake
Bananpannekake

Ingredienser:

1 Egg
1 dl Melk
1-1½ Hvetemel
  Banan
1-1½ ss Sukker
1 ss Smør
Bananpannekake Ingredienser 1 Egg 1 dl Melk 1-1½ Hvetemel Banan 1-1½ ss Sukker 1 ss Smør
Bananpannekake klar til servering

Slik gjør du:

1 Lag en (litt) tykk pannekakerøre:
– Visp sammen egg, melk og mel
2 Skjær bananen i skiver
3 Smelt smøret i panna
4 Ha i sukker og la det bli brunt
5 Ha i bananene rør rundt
6 Hell over pannekakerøra
7 Stek på middelsvarme (ca 2 min.) ,
Til røra har stivnet på oversiden
8 Vend pannekaken og,
– Stek omtrent like lenge på den andre siden
9 Serveres med en gang,
gjerne sammen med peanøttsmør

Tips! Restene av pannekakerøra holder seg i kjøleskap i 2-3 dager, eller den kan fryses.

Bananpannekaker Ingredienser: 1 Egg 1 dl Melk 1-1½ Hvetemel Banan 1-1½ ss Sukker 1 ss Smør

Tips! Prøv også Peanøtt- og banantoastie, for oppskrift TRYKK HER!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s