Bearnaise saus godt tilbehør til både fisk og kjøtt. OG hva er vel en biff uten en god Bearnaise.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 15 min. | Middels |
Ingredienser;
250 g | Smør |
3 | Egg (plommer) |
2 ss | Estragon i eddik (finnes på glass) |
4 | Pepperkorn (hvite) |
2 | Sjalottløk |
¼ dl | Eddik |
½ dl | Vann |
Slik gjør du:
1 Finhakk sjalottløken og estragon – Ha sjalottløk, pepperkorn, eddik, vann og estragon i en kasserolle – Kok opp og – Kok til det er redusert til omtrent halvparten |
2 Smelt smøret i en annen kasserolle Når det er smeltet ta smøret vekk fra plata, Men hold det varmt til du skal bruke det |
3 Gjør klart til vannbad: – Ha vann i en kasserolle, og – Kok opp – Finn frem en annen kasserolle eller ildfast bolle som går på toppen av denne |
4 Sil den reduserte løk- og eddikblandingen ned i bollen som står på toppen av vannbadet |
5 Del eggene, og – Rør plommene ned i løk- og eddikblandingen, – Visp til sausen blir tykk |
6 Ta bollen vekk fra vannbadet, og – Hell det smeltete smøret i en tynnstråle ned i blandingen, Mens du visper hele tiden |
7 Smak til med salt og pepper |