Bearnaise saus

Bearnaise saus godt tilbehør til både fisk og kjøtt. OG hva er vel en biff uten en god Bearnaise.

 

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
415 min.Middels

Ingredienser;

250 gSmør
3Egg (plommer)
2 ssEstragon i eddik (finnes på glass)
4Pepperkorn (hvite)
2Sjalottløk
¼ dlEddik
½ dlVann

Slik gjør du:

1 Finhakk sjalottløken og estragon
– Ha sjalottløk, pepperkorn, eddik, vann og estragon i en kasserolle
– Kok opp og
– Kok til det er redusert til omtrent halvparten
2 Smelt smøret i en annen kasserolle
Når det er smeltet ta smøret vekk fra plata,
Men hold det varmt til du skal bruke det
3 Gjør klart til vannbad:
– Ha vann i en kasserolle, og
– Kok opp
– Finn frem en annen kasserolle eller ildfast bolle som går på toppen av denne
4 Sil den reduserte løk- og eddikblandingen ned i bollen
som står på toppen av vannbadet
5 Del eggene, og
– Rør plommene ned i løk- og eddikblandingen,
– Visp til sausen blir tykk
6 Ta bollen vekk fra vannbadet, og
– Hell det smeltete smøret i en tynnstråle ned i blandingen,
Mens du visper hele tiden
7 Smak til med salt og pepper