Biff med Bernaise er jo bare sååå godt.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 20 min. | Enkel |
Ingredienser:
150 – 200 g | Biff pr. person |
Smør salt og pepper | |
Cherrytomater (med stilk) | |
Mais kolber |
Bernaise saus;
250 g | Smør |
3 | Egg (plommer) |
2 ss | Estragon i eddik (finnes på glass) |
4 | Pepperkorn (hvite) |
2 | Sjalottløk |
¼ dl | Eddik |
½ dl | Vann |
Slik gjør du:
1 Ta biffene ut av pakken(e) – La dem ligge på kjøkkenbenken i mist 30 min. |
2 Sett stekeovnen på 180 grader |
3 Legg Cherrytomatene i en ildfastform – Renn over litt olivenolje – Strø over litt flaksalt – Sett den ovnen, og – La dem steke til de er blitt myke ca. 10 min. |
4 Grill maisen, eller Stek den på stekepannen |
5 Tørk av biffene – Sett på stekepanne, og – Ha i smør – Når smøret er nøttebrunt – Legg i biffene – Stekbiffene som du ønsker: Blå/rå: 1 (- 2) min på hver side (Kjernetemperatur 50- 55 grader) Medium: Når kjøttsaften begynner å piple ut. Snu biffen og stek tilvarende på den andre siden (Kjernetemperatur 55- 60 grader) Godt stekt: 1 min. på hver side, slå ned varmen, og La den ettersteke ca 4 min på hver side (Kjernetemperatur 50- 55 grader) – Strø over litt salt og pepper, og La biffene i hvile i ca. 5 min. Før du skjærer i dem |

6 Lag sausen: |
A Finhakk sjalottløken og estragon – Ha sjalottløk, pepperkorn, eddik, vann og estragon i en kasserolle – Kok opp og – Kok til det er redusert til omtrent halvparten |
B Smelt smøret i en annen kasserolle Når det er smeltet ta smøret vekk fra plata, Men hold det varmt til du skal bruke det |
C Gjør klart til vannbad: – Ha vann i en kasserolle, og – Kok opp – Finn frem en annen kasserolle eller ildfast bolle som går på toppen av denne |
D Sil den reduserte løk- og eddikblandingen ned i bollen som står på toppen av vannbadet |
E Del eggene, og – Rør plommene ned i løk- og eddikblandingen, – Visp til sausen blir tykk |
F Ta bollen vekk fra vannbadet, og – Hell det smeltete smøret i en tynnstråle ned i blandingen, Mens du visper hele tiden |
G Smak til med salt og pepper |
7 Server biffen med tomter, mais og toppet ed saus eller sausen i en sål ved siden av |
Anbefalt tilbehør:
