Det er ikke så ofte jeg spiser biff, men når jeg spiser det – vil jeg ha den riktig stekt. Kryddersmør er et utrolig godt nødvendig tilbehør til biffen .

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
20 min. | Enkel |
Ingredienser:
150 – 200 g | Biff pr. person |
Smør salt og pepper | |
Cherrytomater (med stilk) | |
Mais kolber |

Kryddersmør
125 g | Smør (mykt) |
1 fedd | Hvitløk (presset) |
2 ss | Persille (finhakket) |
¼ | Chili (rød, finhakket) |
1 ts | Sitronskall (revet) – valgfritt |
Tips! Du kan egentlig bare bland inn de urtene du liker best i smøret.
Slik gjør du:
1 Ta biffene ut av pakken(e) – La dem ligge på kjøkkenbenken i mist 30 min. |
2 Sett stekeovnen på 180 grader |
3 Lag Kryddersmøret: -Rør smøret mykt – Fjern frø fra chili – Finhakk persille, og chili – Press hvitløken – Rør sammen krydder og smør – Til det er godt blandet – Lag kuler eller form smøret som kuler Dekkes med plast og – Oppbevares i kjøleskap til det skal brukes |
3 Legg Cherrytomatene i en ildfastform – Renn over litt olivenolje – Strø over litt flaksalt – Sett den ovnen, og – La dem steke til de er blitt myke ca. 10 min. |
4 Grill Maisen, eller Stek den på stekepannen |
5 Tørk av biffene – Sett på stekepanne, og – Ha i smør – Når smøret er nøttebrunt – Legg i biffene – Stekbiffene som du ønsker: Blå/rå: 1 (- 2) min på hver side (Kjernetemperatur 50- 55 grader) Medium: Når kjøttsaften begynner å piple ut. Snu biffen og stek tilvarende på den andre siden (Kjernetemperatur 55- 60 grader) Godt stekt: 1 min. på hver side, slå ned varmen, og La den ettersteke ca 4 min på hver side (Kjernetemperatur 50- 55 grader) – Strø over litt alt og pepper, og La biffene i hvile i ca. 5 min. Før du skjærer i dem |
6 Legg kryddersmør på biffen, og Server med tomater og mais |


Anbefalt tilbehør:
