Biff med kryddersmør

Det er ikke så ofte jeg spiser biff, men når jeg spiser det – vil jeg ha den riktig stekt. Kryddersmør er et utrolig godt nødvendig tilbehør til biffen .

Steking av Biff Ingredienser: 150 – 200 g Biff pr. person Smør salt og pepper Kryddersmør Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 2-4 5 min. Enkel Ingredienser: 125 g Smør (mykt) 1 fedd Hvitløk (presset) 2 ss Persille (finhakket) ¼ Chili (rød, finhakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
20 min.Enkel

Ingredienser:

150 – 200 gBiff pr. person
 Smør salt og pepper
Cherrytomater (med stilk)
Mais kolber

Kryddersmør Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 2-4 5 min. Enkel Ingredienser: 125 g Smør (mykt) 1 fedd Hvitløk (presset) 2 ss Persille (finhakket) ¼ Chili (rød, finhakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Kryddersmør

125 gSmør (mykt)
1 feddHvitløk (presset)
2 ssPersille (finhakket)
¼Chili (rød, finhakket)
1 tsSitronskall (revet) – valgfritt

Tips! Du kan egentlig bare bland inn de urtene du liker best i smøret.

Slik gjør du:

1 Ta biffene ut av pakken(e)
– La dem ligge på kjøkkenbenken i mist 30 min.
2 Sett stekeovnen på 180 grader
3 Lag Kryddersmøret:
-Rør smøret mykt
– Fjern frø fra chili
– Finhakk persille, og chili
– Press hvitløken
– Rør sammen krydder og smør
– Til det er godt blandet
– Lag kuler eller form smøret som kuler
Dekkes med plast og
– Oppbevares i kjøleskap til det skal brukes
3 Legg Cherrytomatene i en ildfastform
– Renn over litt olivenolje
– Strø over litt flaksalt
– Sett den ovnen, og
– La dem steke til de er blitt myke
ca. 10 min.
4 Grill Maisen, eller
Stek den på stekepannen
5 Tørk av biffene
– Sett på stekepanne, og
– Ha i smør
– Når smøret er nøttebrunt
– Legg i biffene

– Stekbiffene som du ønsker:

Blå/rå: 1 (- 2) min på hver side
(Kjernetemperatur 50- 55 grader)

Medium: Når kjøttsaften begynner å piple ut.
Snu biffen og stek tilvarende på den andre siden
(Kjernetemperatur 55- 60 grader)  

Godt stekt: 1 min. på hver side, slå ned varmen, og
La den ettersteke ca 4 min på hver side
(Kjernetemperatur 50- 55 grader)

– Strø over litt alt og pepper, og
La biffene i hvile i ca. 5 min. Før du skjærer i dem
6 Legg kryddersmør på biffen, og
Server med tomater og mais

Steking av Biff Ingredienser: 150 – 200 g Biff pr. person Smør salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

Steking av Biff Ingredienser: 150 – 200 g Biff pr. person Smør salt og pepper Kryddersmør Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 2-4 5 min. Enkel Ingredienser: 125 g Smør (mykt) 1 fedd Hvitløk (presset) 2 ss Persille (finhakket) ¼ Chili (rød, finhakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble https://heidisboble.no/ @heidisboble

Anbefalt tilbehør:

Steking av Biff Ingredienser: 150 – 200 g Biff pr. person Smør salt og pepper Kryddersmør Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 2-4 5 min. Enkel Ingredienser: 125 g Smør (mykt) 1 fedd Hvitløk (presset) 2 ss Persille (finhakket) ¼ Chili (rød, finhakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble https://heidisboble.no/ @heidisboble