Blomkålsuppe

Blomkålsuppe er flott middag. Spesielt på sommeren når blomkålen er i sesong! Deilig suppe, som smaker godt sammen med brød og smør eller bare som suppe. Skikkelig godt sammen med for eksempel snurrer med ost, persille og paprika.

For oppskrift på Snurrer med ost, persille, purre og paprika, TRYKK HER

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4   20-30 min. Enkel

Ingredienser:

1 Blomkålhode
2 Buljongterninger, Eller bruk fond
1 ½ ss Hvetemel
1 dl Fløte
1 dl Melk
  Salt, Pepper

Slik gjør du:

1 Rens blomkålen, og
– Skjær den i buketter
2 Ha blomkålbukettene i en kasserolle, og
– Fyll  opp med vann så de dekker blomkålen,
– Tilsett buljongen
– Kok i ca. 5 min. til bukettene er møre
3 Ta blomkålen ut av vannet
NB! Ta vare på vannet!
Du trenger ca. 9 dl av blomkålvannet  
– Kok inn blomkålvannet hvis du har for mye,
– Tilsett litt mer vann/melk hvis du har for lite
4 Gi blomkålvannet et oppkok,
– Rør ut hvetemelet i fløten og melken, og
– Hell melblandingen i blomkålvannet mens du rører
– Gi det et oppkok mens du rører,
– Senk varmen på plata, og
– La det småkoke i minst 5 min. (mens du rører av og til)
5 Smak til med salt, pepper, fløte
– Tilsett blomkålbukettene, og
– Gi alt et oppkok
6 Serveres varm, og
– Gjerne med brød og smør eller
Snurrer med ost, persille, purre og paprika

For oppskrift på Snurrer med ost, persille, purre og paprika, TRYKK HER

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s