Blomkålsuppe

Blomkålsuppe er flott middag. Spesielt på sommeren når blomkålen er i sesong! Deilig suppe, som smaker godt sammen med brød og smør eller bare som suppe. Skikkelig godt sammen med for eksempel snurrer med ost, persille og paprika.

For oppskrift på Snurrer med ost, persille, purre og paprika, TRYKK HER

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4   20-30 min. Enkel

Ingredienser:

1 Blomkålhode
2 Buljongterninger, Eller bruk fond
1 ½ ss Hvetemel
1 dl Fløte
1 dl Melk
  Salt, Pepper

Slik gjør du:

1 Rens blomkålen, og
– Skjær den i buketter
2 Ha blomkålbukettene i en kasserolle, og
– Fyll  opp med vann så de dekker blomkålen,
– Tilsett buljongen
– Kok i ca. 5 min. til bukettene er møre
3 Ta blomkålen ut av vannet
NB! Ta vare på vannet!
Du trenger ca. 9 dl av blomkålvannet  
– Kok inn blomkålvannet hvis du har for mye,
– Tilsett litt mer vann/melk hvis du har for lite
4 Gi blomkålvannet et oppkok,
– Rør ut hvetemelet i fløten og melken, og
– Hell melblandingen i blomkålvannet mens du rører
– Gi det et oppkok mens du rører,
– Senk varmen på plata, og
– La det småkoke i minst 5 min. (mens du rører av og til)
5 Smak til med salt, pepper, fløte
– Tilsett blomkålbukettene, og
– Gi alt et oppkok
6 Serveres varm, og
– Gjerne med brød og smør eller
Snurrer med ost, persille, purre og paprika

For oppskrift på Snurrer med ost, persille, purre og paprika, TRYKK HER

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s