Blomkålsuppe er flott middag. Spesielt på sommeren når blomkålen er i sesong! Deilig suppe, som smaker godt sammen med brød og smør eller bare som suppe. Skikkelig godt sammen med for eksempel snurrer med ost, persille og paprika.
For oppskrift på Snurrer med ost, persille, purre og paprika, TRYKK HER

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 20-30 min. | Enkel |
Ingredienser:
1 | Blomkålhode |
2 | Buljongterninger, Eller bruk fond |
1 ½ ss | Hvetemel |
1 dl | Fløte |
1 dl | Melk |
Salt, Pepper |
Slik gjør du:
1 Rens blomkålen, og – Skjær den i buketter |
2 Ha blomkålbukettene i en kasserolle, og – Fyll opp med vann så de dekker blomkålen, – Tilsett buljongen – Kok i ca. 5 min. til bukettene er møre |
3 Ta blomkålen ut av vannet NB! Ta vare på vannet! Du trenger ca. 9 dl av blomkålvannet – Kok inn blomkålvannet hvis du har for mye, – Tilsett litt mer vann/melk hvis du har for lite |
4 Gi blomkålvannet et oppkok, – Rør ut hvetemelet i fløten og melken, og – Hell melblandingen i blomkålvannet mens du rører – Gi det et oppkok mens du rører, – Senk varmen på plata, og – La det småkoke i minst 5 min. (mens du rører av og til) |
5 Smak til med salt, pepper, fløte – Tilsett blomkålbukettene, og – Gi alt et oppkok |
6 Serveres varm, og – Gjerne med brød og smør eller Snurrer med ost, persille, purre og paprika |
For oppskrift på Snurrer med ost, persille, purre og paprika, TRYKK HER
