Bløtkake etter oppskrift fra Baker Brun etter oppskrift fra I Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», (side 86). Kaken er skikkelig god. Da jeg bakte denne hevet den seg slik at jeg like godt delte den i tre, isteden for i to som Baker Brun anbefaler. Men hvor mye kake bunn du vil ha i bløtkaker, er nok en smakssak. Jeg kokte en porsjon vaniljekrem som jeg hadde inni sammen med jordbærsyltetøy. Det er fordi jeg er skikkelig glad i vaniljekrem. – Men strengt tatt kan du fylle og dekorere kakebunnen som du selv ønsker.
For oppskrift på vaniljekrem, TRYKK HER

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 1 kake | 2 timer | Enkel |
Ingredienser :
Kakebunn:
| 4 | Egg |
| 2 dl | Sukker |
| 1 dl | Hvetemel |
| 1 dl | Potetmel |
| 1 ts | Bakepulver |
Fyll og pynt:
| 3 dl | Kremfløte |
| 2 ss | Melis |
| 1 dl | Melk (eller juice) |
| Syltetøy | |
| Friske bær |

Slik gjør du:
| 1 Legg bakepapir i bunnen av en springform (24 cm) |
| 2 Pisk egg og sukker til eggedosis |
| 3 Sikt hvetemel, bakepulver og potetmel, og – Vend det forsiktig inn i eggedosisen |
| 4 Hell røren i springformen, og – Settes inn i kald ovn – Slå oven på 160 grader – Stek i ca. 45 min. |
| 5 Avkjøles på rist |
| 6 Pisk fløten til krem |
| 7 Montering: – Del kakebunnen i to – Legg bunnen i springformen – Dynk godt – Smør utover et tynt lag med syltetøy – Bre utover pisket krem – Legg toppen over – Dekk kaken med krem, og – Pynt med friske bær og krem |

Oppskriften er fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” , og er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun.
