Boblevafler er en god vaffelvariant. Det finnes egne jern til boblevafler. De kan spises som de er eller fylles med godsaker som is, bær krem mm

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 40 min | enkel |
Ingredienser:
150 g | Hvetemel |
120 g | Sukker |
1 ts | Bakepulver |
1 ts | Olje (nøytral) |
2 | Egg (store) |
1 dl | Vann |
1 ts | Vaniljeekstrakt |
Forslag til fyll:
Iskrem | |
Krem (pisket) | |
Sjokoladesaus | |
Frukt og bær |

Slik gjør du:
1 Sikt sammen mel, sukker og bakepulver |
2 Tilsett egg, vann og olje |
3 Rør ti en klumpfrirøre |
4 Når boblejernet er varmt – Smør det med litt margarin eller olje Du trenger ikke å gjøre det men vaflene slipper lettere om det smøres – Hell røre i jernet Ca ¼ av røra Begynn innerst og hell utover i et jevnt lag Hullene skal fylles men husk at vaflene hever – Legg ned toppen å jernet, og – La dem steke til de har fått en gyllen farge Det tar ca 10 min. i mitt jern |


5 Løft ut boblevaffelen ved hjelp av en gaffel/spatel e.l. Hvis di skal fylle vaffelen, legg den over en krummet overflate |
