Boller med mandelfyll og vaniljekrem

Dette må være oppskriften på verdens beste mandelboller. Bollene har en mandelfylling, er toppet med vaniljekrem og overstrødd med hakkete mandler. De er bare sååååå gode!

Boller med mandelfyll og vaniljekrem  Porsjoner	Tid	Vanskelighetsgrad 20	3 ½ timer 	Enkel   Ingredienser  20 g	Havregryn  5 ½ dl	Vann 1 pakke	Gjær 1 dl	Olje (raps) 200 g	Sukker  5 g	Gjær 20 g	Kardemomme 1 kg	Hvetemel   Vaniljekrem:   5 dl	Melk  1 	Egg  40 g	Smør  100 g	Sukker  1 ss	Vaniljesukker  35 g	Maisenna   Mandelfyll: 190 g	Mandler  115 g	Melis  80 g	Smør    Pensling: 1	Egg (sammenvispet) 	Mandler (hakket)  https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
203 ½ timerEnkel

Boller med mandelfyll og vaniljekrem  Porsjoner	Tid	Vanskelighetsgrad 20	3 ½ timer 	Enkel   Ingredienser  20 g	Havregryn  5 ½ dl	Vann 1 pakke	Gjær 1 dl	Olje (raps) 200 g	Sukker  5 g	Gjær 20 g	Kardemomme 1 kg	Hvetemel   Vaniljekrem:   5 dl	Melk  1 	Egg  40 g	Smør  100 g	Sukker  1 ss	Vaniljesukker  35 g	Maisenna   Mandelfyll: 190 g	Mandler  115 g	Melis  80 g	Smør    Pensling: 1	Egg (sammenvispet) 	Mandler (hakket)  https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

20 gHavregryn
5 ½ dlVann
1 pakkeGjær
1 dlOlje (raps)
200 gSukker
5 gSalt
20 gKardemomme
1 kgHvetemel

Vaniljekrem:

5 dlMelk
1Egg
40 gSmør
100 gSukker
1 ssVaniljesukker
35 gMaisenna

Mandelfyll:

190 gMandler
115 gMelis
80 gSmør

Pensling/topping:

1Egg (sammenvispet)
 Mandler (hakket)

Boller med mandelfyll og vaniljekrem Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 20 3 ½ timer Enkel Ingredienser 20 g Havregryn 5 ½ dl Vann 1 pakke Gjær 1 dl Olje (raps) 200 g Sukker 5 g Gjær 20 g Kardemomme 1 kg Hvetemel Vaniljekrem: 5 dl Melk 1 Egg 40 g Smør 100 g Sukker 1 ss Vaniljesukker 35 g Maisenna Mandelfyll: 190 g Mandler 115 g Melis 80 g Smør Pensling: 1 Egg (sammenvispet) Mandler (hakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Kok opp 1 dl vann, og  
– Hell det over havregrynene
– La det stå til ca romtemeratur
2 Rør ut gjæra i resten av vannet (4 ½ dl)  
– Tilsett de avkjølte havregrynene og resten av ingrediensene
– Elt godt 10-15 min.
3 Dekk til deigen med en bakeduk / kjøkkenhåndduk, og
– La den heve i ca 1 time
4 Lag vaniljekremen:
– Ha alle ingrediensene i en kasserolle
– Kok opp under omrøring
På middels varme
– La det koke i ca 1-2 min på svak varme
– Hell vaniljekremen i en bolle
– Dekk med plast
Helt ned til kremen
– La det avkjøle seg
5 Lag mandelmassen:
– Finhakk mandlene
– Bland sammen mandler, melis og smør til en tykk masse
6 Legg bakepapir på stekeplater
5 Hell deigen ut på et bakebord, og
– Del den i ca 20 like store emner
– Trill boller, som
– Settes på bakekpapir
7 Dekk bollene med en bakeduk / kjøkkenhåndduk, og
– La dem heve i ca 45 min.
8 Ha vaniljekremen over i en sprøytepose
9 Trykk og strekk ned hver bolle til en firkant
– Legg på 1 liten ss mandelfyll på hver firkant
– Brett dem sammen som en konvolutt, og
– Press skjøtene ned så det blir ei grop
– Fyll gropa med vaniljekrem
Ca 1 ss

10 Dekk til bollene, og
– La dem etterheve i ca 1 time
11 Sett ovnen på 230  grader
12 Pensle bollene med sammenvispet egg, og
– Dryss over hakkete mandler

Boller med mandelfyll og vaniljekrem Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 20 3 ½ timer Enkel Ingredienser 20 g Havregryn 5 ½ dl Vann 1 pakke Gjær 1 dl Olje (raps) 200 g Sukker 5 g Gjær 20 g Kardemomme 1 kg Hvetemel Vaniljekrem: 5 dl Melk 1 Egg 40 g Smør 100 g Sukker 1 ss Vaniljesukker 35 g Maisenna Mandelfyll: 190 g Mandler 115 g Melis 80 g Smør Pensling: 1 Egg (sammenvispet) Mandler (hakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

13 Stekes i ca 8 min Midt i ovnen 230 grader