Bønner i tomatsaus

Hjemmelaget Bønner i tomatsaus smaker riktig godt

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
430 min.Enkel

Ingredienser:

1 bxTomater (hakkete ca. 400 g)
400 gHvite bønner (kokte eller hermetiske)
1-2 ssMargarin
1Løk (finhakket)
2 feddHvitløk (finhakket)
¼ tsKajennepepper
½ tsSukker
½ tsSalt

TIPS! Jeg bruker å koke en stor porsjon bønner og så fryser jeg det jeg ikke skal bruke. Så har jeg bønner liggende i fryseren til salater, tomatbønner mm.

Slik gjør du:

1 Skyll bønnene godt hvis d bruker hermetiske
2 Fin hal løken og hvitløken
3 Ha Margarin i en kasserolle,
– Tilsett løken
– Strø over litt salt og
– La det surre på middelsvarme,
Til løken er blitt blank og myk
– Tilsett hvitløken, og
– La det surre i ca. 1 min.
4 Tilsett hakkete tomater, sukker og kajennepepper
– Kok opp
– Sett på et lokk
– Senk temperaturen, og
– La det småkoke i ca, 20 min.
å svak varme
5 Smak til med salt og pepper

Bønner i tomatsaus Ingredienser: 1 bx Tomater (hakkete ca. 400 g) 400 g Hvite bønner (kokte eller hermetiske) 1-2 ss Margarin 1 Løk (finhakket) 2 fedd Hvitløk (finhakket) ¼ ts Kajennepepper ½ ts Sukker ½ ts Salt