Bread and butter pudding er en god og mettende dessert eller mellommål. I tillegg er det en fin måte å få brukt opp litt tørt brød, så en slipper å kaste det! Oppskriften sier hvitt brød – jeg bruker det jeg har av brødrester, og synes at mellomgrovt og spelt fungerer like bra som lyst brød, spesilet sammen med vaniljesaus.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 60 | Enkel |

Ingredienser:
Ca 25 g | Smør |
8 skiver | Brød (tykke, hvite) |
50 g | Rosiner |
2 ts | Kanel |
3 ½ dl | Melk |
½ dl | Fløte (kan erstattes med melk) |
2 | Egg |
3 ss | Sukker |
Tilbehør (valgfritt):
Slik gjør du:
1 Smør ei ildfast form Ca 23x28cm |
2 Skjær brødet i litt tykke skiver – Ha smør på den ene siden av skivene -Skjær dem i trekanter |
3 Legg et lag med brød nederst i forma – Dryss over rosiner og kanel – Legg et nytt lag med brød – Dryss over rosiner og kanel – Avslutt med et lag brød – Sett forma til side |

4 Varm forsiktig opp melk og fløte til kokepunktet Det skal ikke koke |
5 Ha 2 egg og 2 ss sukker i en bolle – Rør sammen – Rør inn den varme melk- og fløteblandingen |
6 Hell egg- og melkeblandingen over brødet – Strø over 1 ss sukker – La det stå og trekke i ca 30 min. |
7 Sett ovnen på 180 grader |
8 Lag vaniljesausen – oppskrift HER |
9 Sett brød og smørpuddingen i ovnen, og – La den steke i ca 30-40 min. |
10 Serveres varm eller lunken med eller uten varm/lunken vaniljesaus |
