Bringebærostekake er en kjempegod kake, som smaker friskt av bringebær. Dette er min datters oppskrift, og hun bruker å tilsette frosne bringebær som hun moser i geleen. Dette gjør hun både for å få litt mer smak og tekstur i kremen samt for at geleen skal avkjøles raskere.

Ingredienser:
Bunn: | |
225 g | Kjeks (Digestive e.l.) |
115 g | Smør (smeltet) |
Ostekrem: | |
1 pk | Bringebærgele (bruk halvparten av vannet som er oppgitt) |
Litt frosne bringebær | |
1 bx | Kremfløte |
1bx | Rømme |
1bx | Philadelphiaost el. |
1 ts | Vaniljesukker |

Slik gjør du:
1 Begynn med å lage bunnen : – Smelt smør – Knus kjeksen – Bland smør med kjekssmuler, og – Trykk deigen ned i en kakeform m/smurt matpapir i bunnen – Settes i kjøleskapet |
2 Lag ostekrem: – Lag geleen som angitt på pakken, men bruk bare halv mengde vann – Ha noen frosne bær i geleen, og – knus bærene (litt grovt) (Geleen må være kald før den tilsettes kremblandingen,) Hvis du bruker friske bær brukes, avkjøl! – Pisk kremfløten stiv, – Bland sammen krem, ost, rømme og vaniljesukker – Tilsett den kalde geleen – Rør godt |
3 Lag ostekaken: – Hell osteblandingen over bunnen – Glatt ut, så overflata blir glatt |
4 Sett kaka i kjøleskap noen timer for å stivne |
5 Pynt med ferske bringebær, og server |

Pynt kaken med for eksempel ferske bringebær, men den blir fin uten pynt også!
