Brytebrød etter oppskrift fra Baker Brun. Passer kjempe bra på et lunsjbord, til en suppelunsj, på et koldtbord. Egentlig passer det vel som tilbehør til så og si alt!

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 7 | 2 timer | Enkelt |
Ingredienser:
| ½ pk | Gjær |
| 3 dl | Vann |
| 2 ss | Olje (oliven) |
| ½ ts | Sukker |
| 7 dl | Hvetemel |
| Egg (sammenvispet) | |
| Sesamfrø |

Slik gjør du:
| 1 Rør gjæren ut i vannet, og – Tilsett olje, salt og mel – Elt deigen godt – Dekk bakebollen med plast, og – La deigen heve i ca. 1 time |
| 2 Legg bakepapir på et stekebrett, og – Sett ovnen på 225 grader |
| 3 Ha deigen på et melet bakebord, og – Del den i 7 like store emner – Trill emnene runde – Legg en midt på stekebrettet, og – De andre 6 legges rundt med ca. ½ cm klaring |

1 
2
| 4 Dekkes med et klede, og – Etterheves i ca. 30 min. |
| 5 Pensle med egg, og – Strø sesamfrø over |
| 6 Stekes midt i ovnen i 12-15 min. (225 grader), Eller til de har fått en gylden farge |
| 7 Avkjøles på rist |

3 
4 
5
Tips! Passer godt sammen med supper, for eksempel ertesuppe

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», med tillatelse fra Baker Brun

