Brytebrød etter oppskrift fra Baker Brun

Brytebrød etter oppskrift fra Baker Brun. Passer kjempe bra på et lunsjbord, til en suppelunsj, på et koldtbord. Egentlig passer det vel som tilbehør til så og si alt!

Brytebrød etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: ½ pk Gjær 3 dl Vann 2 ss Olje (oliven) ½ ts Sukker 7 dl Hvetemel Egg (sammenvispet) Sesamfrø
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
7 2 timer Enkelt

Ingredienser:

½ pk Gjær
3 dl Vann
2 ss Olje (oliven)
½ ts Sukker
7 dl Hvetemel
  Egg (sammenvispet)
  Sesamfrø
Brytebrød etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: ½ pk Gjær 3 dl Vann 2 ss Olje (oliven) ½ ts Sukker 7 dl Hvetemel Egg (sammenvispet) Sesamfrø

Slik gjør du:

1 Rør gjæren ut i vannet, og
– Tilsett olje, salt og mel
– Elt deigen godt
– Dekk bakebollen med plast, og
– La deigen heve i ca. 1 time
2 Legg bakepapir på et stekebrett, og
– Sett ovnen på 225 grader
3 Ha deigen på et melet bakebord, og
– Del den i 7 like store emner
– Trill emnene runde
– Legg en midt på stekebrettet, og
– De andre 6 legges rundt med ca. ½ cm klaring
4 Dekkes med et klede, og
– Etterheves i ca. 30 min.
5 Pensle med egg, og – Strø sesamfrø over
6 Stekes midt i ovnen i 12-15 min. (225 grader), Eller til de har fått en gylden farge
7 Avkjøles på rist

Tips! Passer godt sammen med supper, for eksempel ertesuppe

Brytebrød etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: ½ pk Gjær 3 dl Vann 2 ss Olje (oliven) ½ ts Sukker 7 dl Hvetemel Egg (sammenvispet) Sesamfrø

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», med tillatelse fra Baker Brun

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s