Dillsaus til fisk

Oppskriften på denne sausen er hentet fra min farmors kokebok – utrolig god!

Ovnsbakt laks med mais, squash og saus  Ingredienser:  4	Laksebiter (á 100 g) 1 ss	Olje ½ 	Sitron (saft) 2 	Maiskolber  ½ 	Squash 	Salt, pepper  Paprikakompott: ½ 	Rødløk ½ 	Paprika (rød) 1	Gulrot (middels) 1 fedd	Hvitløk 2 ss	Smør  1 dl 	Vann 1 terning	Fiskebuljong (eller grønnsaksbulijong)  DillSaus: 1 ½ dl	Kremfløte  70 g	Smør ½ -1	Sitron (saft) 4 ss	Dill 	Salt og pepper

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
47 min.Enkel

Ingredienser:

1 ½ dlKremfløte
70 gSmør
½ -1Sitron (saft)
4 ssDill
 Salt og pepper

Slik gjør du:

1 Ha fløten i en kasserolle, og
– La den koke inn til ca, ½ mengde
2 Del opp smøret i små terninger
3 Hakk dillen
4 – Når fløten er halvert,
– Slå av plata
– Pisk inn smøret
Litt om gangen
5 Smakt til med sitron, salt og pepper
– Tilsett dillen
6 Serveres og nytes!

NB! Etter at smøret er pisket inn, skal sausen ikke koke!

Ovnsbakt laks med mais, squash og saus Ingredienser: 4 Laksebiter (á 100 g) 1 ss Olje ½ Sitron (saft) 2 Maiskolber ½ Squash Salt, pepper Paprikakompott: ½ Rødløk ½ Paprika (rød) 1 Gulrot (middels) 1 fedd Hvitløk 2 ss Smør 1 dl Vann 1 terning Fiskebuljong (eller grønnsaksbulijong) DillSaus: 1 ½ dl Kremfløte 70 g Smør ½ -1 Sitron (saft) 4 ss Dill Salt og pepper