Keyes, Marian: “En sak har minst tre sider”

Er det noe som er mer hyggelig enn å krype samme, med en god bok, kaffe og kanelsnurrer (trykk HER for oppskrift)? Jeg ble akkurat ferdig med Keys, Marian (2006) En sak har minst tre sider, utgitt på Damm forlag. Det var med sorg jeg lukket denne boka etter siste side – skulle ønske at den var vesentlig lengre. Det er en bok som er skrevet med innsikt, humor og varme.

Keys, Marian (2006) En sak har minst tre sider
Keys, Marian (2006) En sak har minst tre sider

Vi følger tre personer i boka: Gemma, Lilly og Jojo. Jeg «elsket alle» – men kanskje aller mest begredelige, frustrerte, egosentriske, men medgjørlige Gemma. Livet hennes er muligens ikke akkurat på sitt beste: Hun har kjærlighetssorg, faren flyttet fra mora og mora tørr ikke være hjemme alene.

Keys, Marian (2006) En sak har minst tre sider, utgitt på Damm forlag

Problemene hoper seg opp for Gemma «Hvordan skal jeg klare å takle at mamma hyperventilerer hver gang jeg forlater huset? Hvordan skal jeg klare å holde på jobben? Hvordan skal jeg klare å ha et liv?» (Gemma).

I tillegg har Lilly, som har vært bestevenninnen til Gemma, nettopp gitt ut ei bok – og det gjør ikke situasjonen bedre at Gemmas store drøm er å bli forfatter: «Jeg synes nesten jeg burde slippe å betale for boka – for ikke bare hadde forfatteren stjålet den mannen jeg elsket høyest i hele verden, hun hadde skrevet en bok om meg i tillegg» (Gemma). Gemma er ikke spesielt lysten på å lese den, men hun havner da i bokhandleren til slutt: «Jeg må ha betalt for boka og kommet meg ut fra butikken, for jeg ble stående utenfor i kulden og bla gjennom sidene på jakt etter navnet mitt … helt til jeg innså at hun må ha forandret navet mitt … Jeg var sannsynligvis Mimmi selv [altså: Mimmi, er hovedpersonen i Lillys bok]» (Gemma).

Ja, du kan bare tenke deg de artige og utfordrende situasjonene denne boka legger opp til. Dette er ei lett, underholdene og humoristisk bok, som holder et høyt tempo. Jeg lo og humret masse, mens jeg leste den. Jeg har ikke lest noe av Marian Keys tidligere, men nå står hun høyest på ønskelista mi! Anbefaler boka absolutt, men for å like boka, må du bare akseptere hovedpersonene, som de er. Begynner du irritere deg over karaktertrekkene deres, er løpet kjørt – og det er nok lett å begynne å irritere seg over dem. Ikke gjør det!

Jeg gir boka terningkast: 5(+).

Keys, Marian (2006) En sak har minst tre sider, utgitt på Damm forlag
Keyes, kaffe og kanelsnurr! Anbefales!

Generelle opplysninger:

 • Forfatter: Marian Keyes
 • Tittel: «En sak har minst tre sider»
 • Sjanger: Chick litt., Romantikk, Humor
 • Sider: 688
 • Forlag: Damm forlag
 • Utgitt: 2006
 • Lånt på Moholt bibliotek

2 Comments Add yours

 1. Karin Mortensen Nguyen says:

  Har lest nesten alle Marian Keyes sine bøker. Men denne har jeg ikke lest. Alltid like underholdene. Selv holder jeg på med Bienes historie av Maja Lunde. Litt mer alvor enn Marian Keyes. Men veldig godt skrevet.

  Veldig artig introduksjon på bloggen. Selv er jeg i “fosterstadiet” med bloggen min.

  Liked by 1 person

 2. heidisboble says:

  Det er så hyggelig at du la inn en kommentar 🙂 Hvis du liker Keyes, anbefaler jeg denne også – kanskje med en kanelsnurr til?

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s