Dette er en skikkelig frisk og god jordbæris. Den minner kanskje minner litt om en mellomting mellom fløteis og sorbet, siden jordbær inneholder mye væske. Men isen er supergod og kjemp enkel å lage.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca 1 ½ l | 5 min + 6 t | Enkel |
Ingredienser:
8 dl | Jordbær (ferske eller fryste) |
1 | Sitron (saft) |
2 dl | Sukker |
2 ts | Vaniljesukker |
5 dl | Kremfløte (pisket) |

Slik gjør du:
1 Press sitronen |
2 Ha jordbær, sitronsaft, sukker og vaniljesukker i en bolle – Mix det med en stavmixer til en glatt masse |
3 Pisk fløten Den skal være myk krem med myke topper |
4 Bland forsiktig sammen jordbærpurreen og kremen Bruk slikkepott |
5 Ha iskremblandingen i en form, boks e.l. om tar ca 1 ½ liter – Dekk formen med plastfolie eller lokk |
6 Sett iskremblandingen i fryseren – La den stå i minst 6 timer, helst over natta |
7 La isen tine litt før servering: 5-10 minutter i romtemperatur eller 15 min i kjøleskap |
