Eplegele med vaniljesaus

Hjemmelaget eplegele med vaniljesaus det er en skikkelig populær og god dessert. Den er utrolig enkel å lage, det er fort gjort, men den trenger 3-4 timer for å stivne,

Eplegele md vaniljesaus Ingredienser: 10 dl Eplesaft (Sterk ) - for oppskrift, trykk HER 1-2 ss Sukker (hvis nødvendig) 5-6 Gelatinblader Tips! Istedenfor eplesaft kan du koke inn 15 dl eplejuice til 10 dl, og ellers følge oppskriften Vaniljesaus (enkel): 5 dl Melk 2 Egg 1 ts Potetmel 1 ss Vaniljesukker 2-3 ss Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
6 3 timer 10 minutterEnkel

Eplegele md vaniljesaus Ingredienser: 10 dl Eplesaft (Sterk ) - for oppskrift, trykk HER 1-2 ss Sukker (hvis nødvendig) 5-6 Gelatinblader Tips! Istedenfor eplesaft kan du koke inn 15 dl eplejuice til 10 dl, og ellers følge oppskriften Vaniljesaus (enkel): 5 dl Melk 2 Egg 1 ts Potetmel 1 ss Vaniljesukker 2-3 ss Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

10 dlEplesaft (Sterk ) – for oppskrift, trykk HER
1-2 ssSukker (hvis nødvendig)
12Gelatinblader

Tips! I steden for eplesaft kan du koke inn 15 dl eplejuice til 10 dl, og ellers følge oppskriften

Eplesaft Ingredienser: 1 kg Epler (godt modne) 2 dl Vann 200- 400 g Sukker (pr. liter saft) 1 krm Natriumbensoat (pr. liter saft - Valgfritt)

Vaniljesaus (enkel):

5 dlMelk
2Egg
1 tsPotetmel
1 ssVaniljesukker
2-3 ssSukker

Vaniljesaus (mormor enkle) Ingredienser: 5 dl Melk 2 Egg 1 ts Potetmel 1 ss Vaniljesukker 1 ss Sukker

Slik gjør du:

1 Legg gelatinbladene i kaldt vann, og
– La dem ligge i minst 5 min.
2 Bland ut sterk eplesaft
Safta må være sterk og ha god smak av eple
3 Hell 2 dl eplesaft i en kasserolle,
Hvis du synes det er nødvenig med mer sukker i geleen tilsetter du det her
men safta skal være litt syrlig for det kommer en søt vaniljesaus til
– Varm opp til omtrent kokepunktet
4 Klem vannet ut av gelatinen, og
– Rør den inn i den varme saftblandingen
– Rør inn den kalde saftblandingen
5 Hell geleen i en serveringsbolle, eller
i posjonsglass
– Sett i kjøleskap til geleen stivner
ca 3-4 timer
6 Lag Vaniljesausen:
– Ha alle ingrediensene i en kasserolle
– Varm opp under omrøring, til sausen tykner, eller til
80°C
– Smak til med sukker
– Settes eventuelt i vannbad når den er ferdig
så temperaturen ikke øker
– Hell sausen over i en serveringsmugge og
– Legg plastikk helt ned på sausen
så du ikke får snerk
7 Server den stivnede geleen sammen med vaniljesaus

Eplegele md vaniljesaus Ingredienser: 10 dl Eplesaft (Sterk ) - for oppskrift, trykk HER 1-2 ss Sukker (hvis nødvendig) 5-6 Gelatinblader Tips! Istedenfor eplesaft kan du koke inn 15 dl eplejuice til 10 dl, og ellers følge oppskriften Vaniljesaus (enkel): 5 dl Melk 2 Egg 1 ts Potetmel 1 ss Vaniljesukker 2-3 ss Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble