Eplemuffins med kanel og eplemos – skikkelig godt.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
12 | 25 min. | Lett |
Ingredienser:
1½ dl | Sukker |
100 g | Smør /margarin (smeltet) |
2 | Egg |
2½ dl | Hvetemel |
1 ts | Bakepulver |
1 ts | Vaniljesukker |
1 ts | Kanel |
1 dl | Melk |
1 dl | Eplemos |
Tips! Du kan godt bruke eplemos kjøpt i butikken til disse muffinsene, eller du bruke hjemmelaget eplemos.
Pynt:
2-3 ss | Melis |
2-3 ts | Vann (sitronsaft) |

Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 200°C |
2 Ha sukkeret i en bolle, – Hell over smeltet smør, – Pisk noen minutter |
3 Tilsett et egg om gangen, og – Pisk kraftig mellom hvert egg |
4 Ha i resten av ingrediensene. |
5 Deigen fordeles i muffinsformer som fylles ½ fulle |
6 Lag en fordypning og – Legg i 1 ts eplemos |
7 Stekes i ca 15 min. |
8 Avkjøles på rist |
9 Bland sammen melis og vann (sitronsaft) |
10 Sprøyt muffinsene med litt melis |
Tilbehør: