Eton mess – Sjokolademarengs- og jordbær

Denne desserten er en kjempegod kombinasjon av sjokolade, marengs, krem og friske jordbær. De kan spises som den er eller overrisles med en fyldig og god sjokoladesaus.

Eton Mess - sjokolademarengs med krem og jordbær Ingredienser: 4 Eggehviter (romtempererte) 3 dl Sukker 1 ts Maisenna 1 ts Sitronsaft 100 g Kokesjokolade (smeltet) Topping 3 dl Kremfløte (pisket) Jordbær (ferske) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
6-81 time 20 min + avkjølingEnkel

Eton Mess - sjokolademarengs med krem og jordbær Ingredienser: 4 Eggehviter (romtempererte) 3 dl Sukker 1 ts Maisenna 1 ts Sitronsaft 100 g Kokesjokolade (smeltet) Topping 3 dl Kremfløte (pisket) Jordbær (ferske) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

4Eggehviter (romtempererte)
3 dlSukker
1 tsMaisenna
1 tsSitronsaft
100 gKokesjokolade (smeltet)

Topping:

3 dlKremfløte (pisket)
 Jordbær (ferske)

Eton Mess - sjokolademarengs med krem og jordbær Ingredienser: 4 Eggehviter (romtempererte) 3 dl Sukker 1 ts Maisenna 1 ts Sitronsaft 100 g Kokesjokolade (smeltet) Topping 3 dl Kremfløte (pisket) Jordbær (ferske) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 125 grader
– Legg bakepapir på en stekeplate
– Tegn opp en sirkel på ca 22- 24 cm
2 Smelt sjokoladen over vannbad
3 Ha eggehviter i en bolle, og
– Pisk dem til skum
– Tilsett halvparten av sukkeret og
– Pisk til hardt skum
Ca. 1 min
– Visp inn resten av sukkeret 1 ss ad gangen
Ca. 1 min hver gang
4 Renn inn sjokoladen
5 Legg marengsen på stekbrettet og
– Fordel den utover sirkelen
6 Sett marengsen i nedre del av ovnen,
Sett gjerne en stekeplate noen riller over
For å beskytte marengsen mot varmen, og
– Senk temperaturen til 100 grader
– Stek i 60 min.
– Slå av varmen og
– La gjerne marengsen avkjøles i ovnen
8 Rens jordbærene og skjær dem i to
– Pisk kremfløten
– Brekk marengsen i biter
9 Legg marengs, kremen og jordbær lagvis i en serveringsbolle
– Topp med masse jordbær
10 Server gjerne sjokoladesaus til

Eton Mess - sjokolademarengs med krem og jordbær Ingredienser: 4 Eggehviter (romtempererte) 3 dl Sukker 1 ts Maisenna 1 ts Sitronsaft 100 g Kokesjokolade (smeltet) Topping 3 dl Kremfløte (pisket) Jordbær (ferske) https://heidisboble.no/ @heidisboble