Denne desserten er en kjempegod kombinasjon av sjokolade, marengs, krem og friske jordbær. De kan spises som den er eller overrisles med en fyldig og god sjokoladesaus.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
6-8 | 1 time 20 min + avkjøling | Enkel |

Ingredienser:
4 | Eggehviter (romtempererte) |
3 dl | Sukker |
1 ts | Maisenna |
1 ts | Sitronsaft |
100 g | Kokesjokolade (smeltet) |
Topping:
3 dl | Kremfløte (pisket) |
Jordbær (ferske) |

Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 125 grader – Legg bakepapir på en stekeplate – Tegn opp en sirkel på ca 22- 24 cm |
2 Smelt sjokoladen over vannbad |
3 Ha eggehviter i en bolle, og – Pisk dem til skum – Tilsett halvparten av sukkeret og – Pisk til hardt skum Ca. 1 min – Visp inn resten av sukkeret 1 ss ad gangen Ca. 1 min hver gang |
4 Renn inn sjokoladen |
5 Legg marengsen på stekbrettet og – Fordel den utover sirkelen |
6 Sett marengsen i nedre del av ovnen, Sett gjerne en stekeplate noen riller over For å beskytte marengsen mot varmen, og – Senk temperaturen til 100 grader – Stek i 60 min. – Slå av varmen og – La gjerne marengsen avkjøles i ovnen |
8 Rens jordbærene og skjær dem i to – Pisk kremfløten – Brekk marengsen i biter |
9 Legg marengs, kremen og jordbær lagvis i en serveringsbolle – Topp med masse jordbær |
10 Server gjerne sjokoladesaus til |
