Fies Kanelsnurrer med enkel snurr

Denne oppskriften gir 16 store kanelsnurrer, som ser flotte ut og smaker kjempegodt!

Fies Kanelsnurrer Ingredienser: 1 pk Gjær 5 dl Melk 1 Egg 1 kg Hvetemel 150 g Sukker 2 ts Kardemomme 1 ts Salt 150 g Smør (romtemperert) Fyll og pynt: 100 g Smør Sukker og kanel Egg til pensling Perlesukker

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
163 timeEnkel

Ingredienser:

1 pkGjær
5 dlMelk
1Egg
1 kgHvetemel
150 gSukker       
2 tsKardemomme
1 tsSalt
150 gSmør (romtemperert)

Fyll og pynt:

100 gSmør
 Sukker og kanel
 Egg til pensling
 Perlesukker

Slik gjør du:

1 Ha melken i en bakebolle
– Smuldre i gjæra, og
– Rør til den er helt oppløst
2 Tilsett mel, sukker, kardemomme, salt og egg
– Elt i 7 min. (eller 15 min. for hånd)
3 Tilsett smøret i terninger, og
–  Elt deigen i nye 7 min.  
(eller 15 min. for hånd)
4 Dekkes med bakeklede, og
– Settes til heving på et lunt sted (ca. 60 minutter).

Fies Kanelsnurrer Ingredienser: 1 pk Gjær 5 dl Melk 1 Egg 1 kg Hvetemel 150 g Sukker 2 ts Kardemomme 1 ts Salt 150 g Smør (romtemperert) Fyll og pynt: 100 g Smør Sukker og kanel Egg til pensling Perlesukker

5 Kjevle ut deigen til en lang leiv (ca. 40 X 50 cm)
– Smør den med smør,
– Dryss over rikelig med sukker og kanel
– Brett deigen i 3:
A Brett 1/3 (i bredde altså 50 cm) av deigen inn mot midten,
B Brett så den siste 1/3 over, Da har du tre lag
– Klapp deigen godt ned
– Snu deigen 45 grader (lik at lengden blir bredden)
– Kjevle deigen ut deigen til et rektangel (30 X 50 cm)
– Del den deigen opp i 16 remser langs langsiden
(á  ca 3 x 30 cm)

Fies Kanelsnurrer Ingredienser: 1 pk Gjær 5 dl Melk 1 Egg 1 kg Hvetemel 150 g Sukker 2 ts Kardemomme 1 ts Salt 150 g Smør (romtemperert) Fyll og pynt: 100 g Smør Sukker og kanel Egg til pensling Perlesukker

6 Lag snurren:
– Ta en strimmel og tvinn den rundt og rundt,
– Slå en knute med deigen
– Sett kanelsnurren på et stekebrett dekt med bakepapir

Fies Kanelsnurrer Ingredienser: 1 pk Gjær 5 dl Melk 1 Egg 1 kg Hvetemel 150 g Sukker 2 ts Kardemomme 1 ts Salt 150 g Smør (romtemperert) Fyll og pynt: 100 g Smør Sukker og kanel Egg til pensling Perlesukker
Fies Kanelsnurrer Ingredienser: 1 pk Gjær 5 dl Melk 1 Egg 1 kg Hvetemel 150 g Sukker 2 ts Kardemomme 1 ts Salt 150 g Smør (romtemperert) Fyll og pynt: 100 g Smør Sukker og kanel Egg til pensling Perlesukker

7 Dekkes til med et bakeklede og
– Etterhev i ca. 60 min.
– Etter ca. 45 min. slå på stekeovnen
8 Pensle med egg og strø over perlesukker

Fies Kanelsnurrer Ingredienser: 1 pk Gjær 5 dl Melk 1 Egg 1 kg Hvetemel 150 g Sukker 2 ts Kardemomme 1 ts Salt 150 g Smør (romtemperert) Fyll og pynt: 100 g Smør Sukker og kanel Egg til pensling Perlesukker
Fies kanelsnurrer med dobbel snurr

9 Stek ved 175 grader i 20 minutter
10 Avkjøl på rist

Fies Kanelsnurrer Ingredienser: 1 pk Gjær 5 dl Melk 1 Egg 1 kg Hvetemel 150 g Sukker 2 ts Kardemomme 1 ts Salt 150 g Smør (romtemperert) Fyll og pynt: 100 g Smør Sukker og kanel Egg til pensling Perlesukker

Andre oppskrifter på kanelsnurrer: