Fiskeboller i hvitsaus med reker og dill lagt i terteskjell er en flott forrett. Kanskje litt retro, men enkel å lage og utrolig godt.

Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
4 | 30 min. | Enkel |
Ingredienser:
2 plater | Butterdeig |
1 | Egg (sammenvispet) |
1 pk | Fiskeboller (små suppeboller) |
2 ss | Hvetemel |
4 dl | Melk |
½ ts | Salt |
½ ts | Pepper (gjerne hvit) |
Reker | |
4 kvister | Dill (pynt) |
Tips! Du kan bytte ut noe av melka med kraften fra bollene og fløte, om du ønsker

Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 200 grader eller det som står på butterdeigpakken – Ta butterdeigplatene ut av fryseren, og – La dem ligge i romtemperatur i ca 10 min |
2 Del Butterdeigplatene i 2 så du får 4 like store biter – Skjær et snitt rundt butterdeigenbitene ca 2 cm fra kanten hel veien rundt, men ikke igjennom platene – Pensle med egg – Stekes i 15- 20 min til butterdeigen har hevet seg og er gyllen |
3 Lag hvit saus: – Kok opp 3 ½ dl melk – Rør melet ut i den resten av melken – Tilsett mel- og melkeblandingen, mens du rører – Kok opp under omrøring – La sausen småkoke i 3-5 min., mens du rører – Smak til med salt og pepper, og event. karri – Ta sausen av varmen |
4 Tilsett fiskebollene |
5 Rør rundt, og – Gi alt et raskt oppkok – Tilsett rekene |
6 Skjær ut lokket på butterdeigskjellene – Ta ut litt av innmaten, og – Fyll opp med fiskebollene hvitsaus – Pynt med reker og dill – Serveres umiddelbart |
