Fiskeboller i terteskjell

Fiskeboller i hvitsaus med reker og dill lagt i terteskjell er en flott forrett. Kanskje litt retro, men enkel å lage og utrolig godt.

Fiskeboller i terteskjell Ingredienser: 2 plater Butterdeig 1 Egg (sammenvispet) 1 pk Fiskeboller (små suppeboller) 2 ss Hvetemel 4 dl Melk ½ ts Salt ½ ts Pepper (gjerne hvit) Reker 4 kvister Dill (pynt) https://heidisboble.no/ @heidisboble
Fiskeboller i hvitsaus, er skikkelig digg.
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
4 30 min. Enkel

Ingredienser:

2 platerButterdeig
1Egg (sammenvispet)
1 pkFiskeboller (små suppeboller)
2 ss Hvetemel
4 dl Melk
½ ts Salt
½ ts Pepper (gjerne hvit)
Reker
4 kvister Dill (pynt)

Tips! Du kan bytte ut noe av melka med kraften fra bollene og fløte, om du ønsker

Fiskeboller i terteskjell Ingredienser: 2 plater Butterdeig 1 Egg (sammenvispet) 1 pk Fiskeboller (små suppeboller) 2 ss Hvetemel 4 dl Melk ½ ts Salt ½ ts Pepper (gjerne hvit) Reker 4 kvister Dill (pynt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 200 grader
eller det som står på butterdeigpakken
– Ta butterdeigplatene ut av fryseren, og
– La dem ligge i romtemperatur i ca 10 min
2 Del Butterdeigplatene i 2
så du får 4 like store biter
– Skjær et snitt rundt butterdeigenbitene
ca 2 cm fra kanten
hel veien rundt, men
ikke igjennom platene
– Pensle med egg
– Stekes i 15- 20 min
til butterdeigen har hevet seg og er gyllen
3 Lag hvit saus:
– Kok opp 3 ½ dl melk
– Rør melet ut i den resten av melken
– Tilsett mel- og melkeblandingen, mens du rører
– Kok opp under omrøring
– La sausen småkoke i 3-5 min., mens du rører
– Smak til med salt og pepper, og event. karri
– Ta sausen av varmen
4 Tilsett fiskebollene
5 Rør rundt, og
– Gi alt et raskt oppkok
– Tilsett rekene
6 Skjær ut lokket på butterdeigskjellene
– Ta ut litt av innmaten, og
– Fyll opp med fiskebollene hvitsaus
– Pynt med reker og dill
– Serveres umiddelbart

Fiskeboller i terteskjell Ingredienser: 2 plater Butterdeig 1 Egg (sammenvispet) 1 pk Fiskeboller (små suppeboller) 2 ss Hvetemel 4 dl Melk ½ ts Salt ½ ts Pepper (gjerne hvit) Reker 4 kvister Dill (pynt) https://heidisboble.no/ @heidisboble
Fiskeboller i hvitsaus, er skikkelig digg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s