Flettet hvitløk- og basilikumbrød er utrolig godt som tilbehør.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
2 brød | 3 timer | Enkel / middels |
Ingredienser:
1 pk | Gjær |
½ dl | Vann (fingervarmt) |
½ ts | Sukker |
600 g | Hvetemel |
½ ts | Salt |
50 g | Smør |
4 dl | Melk (skummet/lett) |
Fyll og topping:
100 g | Smør (mykt) |
½ bunt | Basilikum (fersk) |
4 fedd | Hvitløk |
1 | Egg (sammenpisket) |
Slik gjør du:
1 Smuldre gjæren i det fingervarme vannet, – Tilsett sukker og 1 ss av hvetemelet, – Rør godt – Dekk bollen med plast å la den stå Til den begynner å boble |
2 Smelt smøret, – Ha i melken og – Varm til det er fingervarmt |
3 Hell melkeblandingen i gjærblandingen, – Tilsett hvetemelet (unntatt 2 ss) og salt – Elt godt sammen (7-10 min.) – Strø resten av hvetemelet over – Dekk bollen med plast, og – La det heve i c 45. min. til dobbel størrelse |
4 Lag Fyllet: – Finhakk hvitløk og basilikum, og – Bland det inn i smøret |
5 Hell deigen ut på et bakebord, – Kjevle det ut til et rektangel (ca. 55 x 35 cm) – Smør på fyllet |
– Rull den sammen til en lang rull – Del rullen i 2 – Del hver av rullene i 2 på langs det er nå 4, halve ruller |
Tvinn 2 og to halve ruller sammen (det er nå to hele ruller) – Legg rullene på ei bakepapirkledd stekeplate – La dem etterheve i ca. 30 min. |
6 Sett stekeovnen på 200 grader |
7 Pensle brødene med egg, Og – Stek em i 20-25 min. |

8 Avkjøles på rist |
